Üretim alanı 10 bin metrekareye çıkıyor

10.08.2015 - 13:26 | Son Güncelleme :

Ümit Çelik, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iki fabrikasını bu yıl devreye alarak, üretim alanını 2 bin metrekareden 10 bin metrekareye çıkaracak

https://i.bigpara.com/i/55big/sanayi_650_7.jpg

Market ve ağır depo rafları ile mağazalarda kullanılan çeşitli aksesuarların üretimini gerçekleştiren Ümit Çelik, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iki fabrikasını bu yıl devreye alarak, üretim alanını 2 bin metrekareden 10 bin metrekareye çıkaracak.

Firmalarının her türlü perakende ve toptan satış noktası ile depoya uygun raf üretimi yaptığını söyleyen şirket sahibi Sedat Uzunoğlu, “Yapımları süren ve bina olarak toplam 6-7 milyon lira yatırım bedeline sahip iki yeni fabrikamızı bu yıl içinde devreye alacağız. Böylece üretim alanımızın 2 bin metrekareden 10 bin metrekareye yükselmesiyle birlikte kapasite ciddi artış sağlayacağız. Aylık 2 bin ünite olan market rafı imalatımız 50 bine; 50 bin metrekare olan ağır depo rafı üretimimiz de 500-600 bin metrekareye ulaşacak. Yeni yatırımların ardından kayar raflar gibi daha teknolojik ürünlere yöneleceğiz. Ayrıca market kasası, turnikeler, tel aksesuarlar gibi imalatlarda da yelpazemizi genişleteceğiz” dedi. Kobiden'den Gülay Soydan Pehlevan'ın haberine göre; toplamda 4 mağazası bulunduğunu anlatan Uzunoğlu, bir yıl içinde üç büyükşehirde yeni mağazalar açacaklarını ve bayi ağı da oluşturacaklarını açıkladı. Şu an dolaylı yoldan yüzde 10 civarında ihracatları bulunduğuna değinen Uzunoğlu, “Yeni fabrikalarla birlikte ihracat oranımızı yüzde 50’ler seviyesine çıkaracağız. Yurtdışındaki bayi sayımızı da artıracağız. Özellikle Mısır, Tunus, Cezayir, Kuzey Irak, Azerbaycan gibi ülkeleri mercek altına aldık” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi