Ünlü fon yöneticisinden yatırımcılara tavsiye

07.07.2015 - 10:35 | Son Güncelleme :

El-Erian, yatırımcıları Çin hisselerini yakından takip etmeleri konusunda uyardı

https://i.bigpara.com/i/55big/el-erian.jpg

 

Ünlü fon yöneticisi Muhammed El-Erian’a göre Çin otoriteleri, Şanghay hisselerindeki balonun patlamasını önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ve alınan önlemlerin Çin ekonomisi için geniş sosyal ve ekonomik sonuçları olduğu görülüyor.

Business Insider'ın haberine göre; El-Erian sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, yatırımcılara ve Çin hükümetine net bir uyarıda bulundu. El-Erian, alınan önlemlerin önümüzdeki günlerde nasıl bir performans gösterdiğini izlenmesi gerektiğini belirtti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

El-Erian konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Başta Çin hükümeti olmak üzere çok sayıda insan bu hafta Çin hisselerini yakından takip edecek, etmeli. Aracı kurumlar ile yapılan işbirliği ile birlikte Çinli yetkililer, volatil ve hızlı bir şekilde düzeltmeye giden piyasayı istikrarlaştırmak için haftasonu büyük bir karar verdiler. Bu müdahale, olumsuz ekonomik ve sosyal yansıma risklerinden kaynaklanan endişeyi yansıtıyor”

El-Erian, “Çinli regülatörlerin volatiliteyi sınırlandırmada başarısız olması hisse senetlerinde başka bir düşüş getirebilir” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi