Ünlü ekonomist Roubini yine uyardı

16.07.2008 - 14:43 | Son Güncelleme :

Roubini, sürekli olarak uçuruma sürüklenen ABD ekonomisi ve yaşanan kredi krizi üzerine ilginç saptamalar yaptı

https://i.bigpara.com/i/55big/349NourielRoubini.jpg

Blomberg TV’ye konuk olarak katılan New York Üniversitesi  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349NourielRoubini.jpg" align="right" vspace="5">Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Nouriel Roubini, sürekli olarak uçuruma sürüklenen ABD ekonomisi ve yaşanan kredi krizi üzerine ilginç saptamalar yaptı.

Derleyen Tolga Kamiloğlu 

Yaşanan krizin 1919’da yaşanan krizden sonraki en ağır kriz olduğunu belirten Roubini bakın neler söyledi.

Nouriel Roubini ABD’deki mevcut krizin yaşanan en büyük resesyonlardan biri olduğunu üzerine basa basa vurguladı. ABD’de açıklanan enflasyon rakamlarının oldukça vahim olduğuna değinen Roubini 1919’daki büyük krizden sonra yaşanan en sarsıcı krizin şu anda yaşanan kriz olduğunu belirtti. Roubini ABD ekonomisindeki son sarsıntıyı derin çatlakların oluşacağı uzun süreli bir depreme benzetiyor.

Tüm ekonomik sistemleri etkileyen finansal krizin her iş kolunu aynı anda etkilediğini belirten Rubini özellikle konut sektörü olmak üzere diğer birçok iş alanında ağır faturalar çıktığını söyledi. Yaşanan daralmanın tam anlamıyla bir resesyon süreci olduğunu da dile getiren ekonomist, bu kaosun sonunun böyle giderse hiçbir zaman gelmeyeceğini vurguladı.

ABD Merkez Bankası’nın yaşanan sorunlara bir çare bulup bulamayacağı sorusu üzerine, kötü gidişatı ve resesyonu durdurmanın pek mümkün olamayacağını belirten Rubini, sorunun aslında likidite veya sıcak parayla ilgili olmadığını vurguluyor.  Tamamen kredi sorunu yaşandığını ve esas krizin ev sahiplerini, inşaat şirketlerini ve kredi veren kurumları etkilediğini ifade ediyor.

FED EN SON ENFLASYONU DÜŞÜNSÜN

FED’in endişe etmesi gereken en son sorunun enflasyon problemi olduğunu düşünen Roubini, son zamanlarda her şeyin fiyatlarının düşmeye başladığını, işgücü dengesinin de belli bir ritmik düzene oturduğunu söylüyor. Budengenin de enflasyonu bir süre dengede tutumaya yeteceğini belirten ekonomist, bu nedenle FED Başkanı Bernanke’nin enflasyona değil de krizin ana nedenlerine odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Röportajın ilerleyen zamanlarında ‘Bernanke’ye bugün tek bir soru sorma hakkınız olsaydı ne sorardınız?’ sorusunu Rubini : ‘!919 krizinden beri yaşanan bu en ağır krizi nasıl aşacaksınız?’ şekline yanıtladı...


SİZCE BU BÜYÜK KRİZDEN ÇIKMAK İÇİN YETERLİ TEDBİR ALINIYOR MU? Tıklayın, Tartışın...

 

Hisse Başarıyla eklendi