Üniversiteler projelerini sanayicilere satabilecek

19.10.2001 - 10:36 | Son Güncelleme :


Araştırma-geliştirme çalışmalarına yeterince kaynak bulamayan üniversiteler için, projelerini doğrudan sanayicilere pazarlayabilecekleri yeni ortam oluşturuldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), üniversitelere yeni kaynak kapılarını açacak olan Proje Pazarı çalışmasını hayata geçirdi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanı Prof. Dr. Nevzat Özgüven, Üniversitelerde üretilen bilginin teknolojiye dönüştürülemediğini, sanayinin de yeterli araştırma-geliştirme yapamadığını, bunun sonucunda teknolojik yeniliklerin üretilemediğini anlattı. Prof. Özgüven, Proje Pazarı uygulamasıyla amacımız, üniversitelerde üretilen bilginin ekonomiye yansımasını sağlayabilmek dedi.

Proje Pazarı uygulamasında üniversiteler ile sanayicilerin bir araya geleceğini anlatan Prof. Özgüven, üniversitelerin projelerini sanayicilere doğrudan aktaracağını, sanayicilerin de üniversitelerin projelerini tanıma imkanı bulacağını dile getirdi.

Proje Pazarları düzenlenmenin önemli bir işgücü ve yüksek maliyet gerektirdiğini belirten Prof. Özgüven, bu masrafları TÜBİTAK`ın karşılayacağını bildirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi