Unakıtan: Yabancı sermaye faizlerin düşmesini bekliyor

14.07.2003 - 09:25 | Son Güncelleme :


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ABD`de görüştüğü yatırımcıların Türkiye`de faizlerin düşmesini beklediklerini söyledi.

New York ve Boston`da stratejik yatırımcılar ve portföy yatırımcılar ile doğrudan yatırımları olan büyük kuruluşların idarecileriyle görüşmeler yaptığını anlatan Unakıtan, ‘‘Faizlerin düşmesiyle birlikte, oldukça büyük yatırım şirketleri, yabancı sermaye Türkiye`ye gelecek’’ dedi.

Görüşmelerin oldukça yoğun geçtiğini belirten Unakıtan, ‘‘Türkiye`ye ilgi oldukça fazlalaşmış. Türkiye`de ekonomik durumun giderek düzelmesi onların ilgilerini arttırmış. Türkiye`de yatırımı olanlar yatırımlarını arttırmak niyetindeler. Portföy yatırımlarını arttırmak istiyorlar. Türkiye`nin borsasına girmek istiyorlar’’ şeklinde konuştu.

Türkiye`de özelleştirme kapsamındaki bazı kuruluşlarla ilgilenenlerle görüşmeler yaptığını da anlatan Unakıtan, görüşmelerde Türk ekonomisi hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.

Unakıtan, kimlerin özelleştirme kapsamındaki hangi kuruluşlarla ilgilendiğinin sorulması üzerine, ‘‘Tekel ile ilgili olarak Philip Moris Başkanı ile görüştük. Tekel`e oldukça istekliler. Biz de bu ihalelere ne kadar iştirakçi katılırsa iyi olacağını düşündüğümüzden herkesi davet ediyoruz. Onun dışındaki yatırımcılar isimlerinin verilmesini arzu etmiyorlar’’ dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi