Unakıtan: Türbanın ekonomiye etkisi yok

13.02.2008 - 09:36 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, türban tartışmalarının ekonomiye etkisi konusunda, Etkilenen metkilenen de yok. Onu yazanlar etkileniyor veyahut etkilendi gibi gözüküyor dedi.

Unakıtan, dün TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, başörtüsü tartışmalarının ekonomiyi etkileyeceği yönündeki söylemlerle ilgili olarak şunları söyledi:

KENDİ SÖYLER KENDİ DİNLER: Ben, şimdi o konularla ilgilenmiyorum. Ben Maliye Bakanıyım ama etkilenen metkilenen de yok yani. Onu yazanlar etkileniyor veyahut etkileniyor gibi gözüküyor. Kendileri söyleyip, kendileri dinliyorlar. Ben bakıyorum; hiç etkilenen yok o kadar. Ülke menfaatleri için bizim fokuslanmamız gereken hedefler, ekonomidir. Altını çizerek söylüyorum; başka tartışmalar benim meselem değil. Unakıtan, Türban tartışmalarının ekonomik krizi derinleştirebileceği söylemlerinin tekrar anımsatılması üzerine de gülerek, Derinleşse, bizim bütçe bu kadar iyi çıkmazdı, iyileştirdi. Yani hiçbir ilgisi olmayan şeyler ifadesini kullandı.

MORTGAGE’DEN ETKİLENMEYEN YOK: Unakıtan, bir başka soru üzerine, ABD kaynaklı Mortgage krizinin krizinden etkilenmeyen olmadığını kaydetti. Etkiyi asgari seviyelere indirmek için ekonominin daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini belirten Unakıtan, Ama çok şükür Türkiye’mizde sıkıntımız yok, biz şimdi bunları fırsata dönüştürmeye gayret ediyoruz dedi.

IMF muhafazakár bakıyor, ocak bütçesi canlanmayı gösteriyor

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, merkezi yönetim bütçesinin ocakta 3.7 milyar YTL faiz dışı fazla vermesi, bütçe açığının da 524 milyon YTL’ye inmesini iç talepteki canlanmanın işareti olarak gösterdi. KDV ve ÖTV’deki önemli artışların yanı sıra, doğrudan gelirlerde de yüksek performans yakalandığını söyleyen Unakıtan, rakamların hem ekonomideki canlanmayı gösterdiğini hem de akaryakıt ve sigarada başta olmak üzere kayıtdışılığın önlenmesinde çok iyi sonuçlara ulaşıldığını teyit ettiğini kaydetti. Unakıtan, Ocaktaki bütçe rakamları ekonomideki canlanmayı gösteriyor ancak şubattaki sonuçlara da bakmak lazım dedi. Unakıtan, IMF’nin yılın ilk üç aylık bütçe sonuçlarına bakarak, gerekirse tedbirler alınmasına yönelik yaklaşımı için, Gerek yok. IMF’nin her zamanki hali, devamlı olarak çok muhafazakar bakarlar. Bütçedeki bu olumlu sonuçları gördükleri zaman da bunu kabul ederler dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi