Unakıtan`ın Dünya Bankası temasları

22.07.2003 - 22:37 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Dünya Bankası`nın yeni Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink ile TBMM`de tanıştı.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Dünya Bankası`nın yeni Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink ile TBMM`de tanıştı.

Unakıtan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba`nın makam odasında Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber ve yakında bu göreve başlayacak olan Andrew Vorkink ile görüştü.

Bakan Unakıtan, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Vorkink`in kendisiyle tanışmak üzere geldiğini belirterek, Kendisi de Robert Koleji`nde okumuş. Türkçe bilen birisi. Şu anda Hırvatistan`da görev yapıyor dedi. Vorkink`in bugün Türkiye`den ayrılacak olması nedeniyle görüşmenin TBMM`de gerçekleştiği öğrenildi.

PETKİM`İN SATIŞI
PETKİM`in satışına ilişkin soruları da yanıtlayan Unakıtan, Parayı getirirler, Özelleştirme İdaresi`nin istediği teminat mektubunu getirirler bu iş tamamlanır. Aksi takdirde... diye konuştu. Unakıtan, bu konuda BDDK`dan görüş istenip istenmediği yönündeki soruya ise İdare olarak görüş istediler yanıtını verdi. Maliye Bakanı Unakıtan, Irak operasyonu kapsamında ABD`den gelecek 1 milyar dolarlık hibe krediye ilişkin soruyu yanıtlarken de, 1 milyar dolarlık hibe konusundaki süreç ilerliyor. Şartlardan birisi de IMF ile programın sürdürülmesiydi. Beşinci gözden geçirme bitince onun da tamamlanacağını tahmin ediyorum dedi.
(AA)

 

Hisse Başarıyla eklendi