Unakıtan: IMF bu hafta toplanabilir

31.07.2003 - 08:43 | Son Güncelleme :


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan`dan aldığı bilgiye göre, IMF İcra Direktörleri Kurulu`nun bu hafta toplanabileceğini belirtti.

Unakıtan, Sağlık Bakanlığı`nda düzenlenen ‘‘İlaç Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri’’ konulu toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ‘‘Hükümetin 2003-2004 yılı faiz dışı fazla hedefini tutturamayacağı yönünde, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor`s`un bir açıklaması vardı. Maliye Bakanı olarak bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz’’ sorusunu, ‘‘Biz de ‘tutturacağız` diyoruz’’ diye yanıtladı.

‘‘Onların gerekçelerini göz önünde bulunduracak mısınız?’’ sorusu üzerine de Unakıtan, şunları söyledi: ‘‘Onların gerekçelerini ben henüz görmedim. Ama biz tutturmak içinher türlü gayreti gösteriyoruz, her türlü tedbiri alıyoruz. Bugün gördünüz, motorlu taşıt vergileri ile ilgili kanun tasarımız da TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi ve Sayın Cumhurbaşkanımız`ın onayına gitti. Dolayısıyla, bizim herhangi bir şüphemiz yok. Tutturmak için her türlü gayreti yapıyoruz. Tutturmak niyetindeyiz.’’

 

Hisse Başarıyla eklendi