Unakıtan: Herkesten vergi alınacak

24.07.2003 - 17:23 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Kemal Unaktan, Ek Taşıt Alım Vergisi’nin iptaliyle ilgili daha geniş kapsamlı yeni bir yasa hazırlayacaklarını açıkladı


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi için yeni bir düzenleme yapılacağını belirterek, Kanun´un yürürlüğe girdiği tarihten sonra yeni araç alanlardan da bu vergiyi tahsil edeceklerini bildirdi.

Unakıtan, TBMM´de gazetecilerin konuyla ilgili sorularınıyanıtlarken, Anayasa Mahkemesi´nin düzenlemeyi iptal ederken ´´eşitlik´´ ilkesine dayandırdığını belirterek, Kanun´un kabul edildiği tarihten sonra alınan araçların düzenleme kapsamına alınmadığını hatırlattı.

Yeni bir yasal düzenleme yapılacağını bildiren Unakıtan, bunun önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu´nun gündemine gelecek olan ve çeşitli vergi kanunlarında değişiklik öngören tasarıya monte edileceğini bildirdi.

Yeni düzenleme ile bu eşitsizliğin giderileceğini anlatan Unakıtan, ´´Ek Taşıt Vergisi´ni ödeyenler ödemiş olacak ama ödemeyenlerden faiziyle alacağız´´ dedi.

Yeni araç alanlardan da bu verginin tahsil edileceğini belirten Unakıtan, ´´Kimse vergiyi ödeme konusunda tereddüt etmesin. Buna mahalolmayacak şekilde gerekli değişikliği yapıyoruz´ dedi. Unakıtan, bir gazetecinin ´´mükelleflere, masraf edip dava açmasınlar) diyorsunuz´´ sözlerine, ´´Evet, masraf etmesinler. Eşitlikilkesine riayet ederek, Kanun yürürlüğe girdikten sonra araç alanlardan da aynısını alacağız´´ dedi. Gelir kaybının sözkonusu olmayacağını ifade eden Unakıtan, ´´Gelirkaybı değil, tam tersine biraz artışımız olacak´´ diye konuştu.

Yeni düzenlemeyle ne kadarlık bir gelir düşünüldüğü sorusuna Unakıtan, ´´İnşallah vatandaşlarımız çok araba alır da biz de çok vergi alırız´´ karşılığını verdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi