Uludağ dönercilerle dünyaya yayılacak

13.09.2007 - 11:03 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Arşivlere göre 1877`den bu yana tüketiciye sunulan, bu özelliğiyle de üretilen en eski maden suyu olan Uludağ Maden Suyu`nun `ilk işletme ruhsatında` Atatürk`ün imzası var. Yönetimi profesyonellere teslim edilmiş olsa da tam bir aile şirketi olan Erbak-Uludağ A.Ş.`nin Bursa Yenice`deki tesislerinde Atatürk`ün şirkete yaptığı ziyareti belgeleyen büyük bir fotoğraf bulunuyor. Eski ismi Keşiş Dağı olan maden suyu firması, Atatürk`ün Keşiş Dağı`nın ismini Uludağ olarak değiştirmesiyle 1931`de Uludağ Maden Suları adını almış. Kuruluşun bu isimle aldığı ilk işletme ruhsatı bu nedenle Ata`nın imzasını taşıyor.
Dört nesildir aynı aile tarafından yönetilen Erbak-Uludağ İçecek Grubu`nun başlıca faaliyet alanı doğal maden suyu ve meşrubat. Şirket, ürün kategorisine 2002`de Frutti markasıyla meyve aromalı maden suyunu ekledi. Ardından da bu yıl piyasaya sürülen Uludağ Limonata ile `geleneksel tatlara` giriş yaptı.

Avrupa`ya gazoz
Pek çoğumuz için çocukluğun tadını taşıyan gazozu, Uludağ markasıyla bir süredir başta Almanya olmak üzere Avustralya, Kıbrıs, ABD ve Avrupa`ya pazarlayan Erbak-Uludağ, `Dünyanın neresinde Türk varsa, Uludağ Gazozu orada` sloganıyla yurtdışı pazara yönelik iddiasını artırdı. Erbak-Uludağ İçecek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak, Almanya`da bulunan Türklerden yoğun ilgi olduğunu belirterek Ne kadar dönerci varsa yüzde 90`ında Uludağ Gazozu da var dedi. Son üç yılda 20 milyon avro yatırımla meşrubat dolum tesisini, İnegöl`e bağlı Yenice beldesine taşıyan, Çaybaşı`ndaki maden suyu üretim tesisini de yenileyen kuruluş, kapasitesini ikiye katladı. Erbak-Uludağ AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, bu yıl 65 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi