Ülker, 14.3 milyon dolara Toprak Leasing’i alıyor

31.03.2005 - 09:50 | Son Güncelleme :


TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Finansal Kiralama’da bulunan yüzde 83.8 oranındaki iştirak payını, Ülker Grubu şirketlerinden Fon Finansal Kiralama’ya satıyor. Toprak Finansal Kiralama’dan İMKB’ye gönderilen açıklamada, TMSF’nin Toprak Finansal Kiralama’da bulunan yüzde 83.8 oranındaki iştirak payının Fon Finansal Kiralama’ya satışına karar verildiği ve hisselerin yatırımcıya devrinin, Hazine Müsteşarlığı’nın hisse devrini onaylamasının ardından yapılacağı belirtildi. TMSF’nin Toprak Finansal Kiralama’da bulunan yüzde 83.8 oranında ve 13 milyon 303 bin 252,63 YTL nominal değerli iştirak payının satışına 24 Mart’ta karar verildiği belirtildi.

ÇAĞRI MUAFİYETİ:

Açıklamada, ‘İştirak hisselerinin satışı, Hazine Müsteşarlığı’nın ve toplanacak olan şirketimiz Genel Kurulu’nun çağrıdan muaf tutulmak amacıyla hisse devrini onaylaması ile Fon Finansal Kiralama’nın hisse bedelini TMSF’nin hesaplarına yatırılmasının ardından yapılacak olup kesin tarih belli değildir’ denildi. Satış işleminin gerçekleşmesinin ardından TMSF’nin elinde Toprak Finansal Kiralama hissesinin kalmayacağı ifade edildi.

14.3 MİLYON DOLARLIK SATIŞ:

Hisselerin değer tespitinde 30 Eylül 2004 tarihli mali tablolar ve net aktif değer yönteminin kullanıldığı belirtilerek, ‘Fon Finansal Kiralama 14 milyon 307 bin dolarlık satış tutarının 5 milyon 700 bin dolarını hisse devir tarihinde, 8 milyon 607 bin dolarını ise hisse devir tarihinde geçerli olacak olan libor artı yüzde 2.5 faiz ile birlikte 30 Aralık 2005 tarihinde ödeyecek. Devir tarihi itibari ile hazırlanacak olan mali tablolar ile 30 Eylül 2004 tarihli mali tablolar üzerinden değer farkı hesaplanacak ve farkın negatif çıkması durumunda, değer farkı hisse bedelinden mahsup edilecek. Pozitif çıkması durumunda ise değer farkının yüzde 40’ı devir bilançosunun hazırlandığı tarihten itibaren 3 iş günü içinde, yüzde 60’ı ise 30 Aralık 2005 tarihinde libor artı yüzde 2,5 faizi ile birlikte yatırımcıdan tahsil edilecek.’ Açıklamada, Fon Finansal Kiralama’nın, hisse devir tarihinden sonra, Toprak Finansal Kiralama’nın devir tarihi itibari ile belirlenecek finansal kiralama alacaklarından yapacağı tahsilatların yüzde 83.8’ini de, hisse bedeli ile değer farkına ek olarak TMSF’ye ödeyeceği kaydedildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi