Tuzla işçisi hükümete ’oturarak’ seslendi

28.02.2008 - 09:23 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
DİSK, Tuzla’daki tersanelerde meydana gelen ölümlü iş kazalarına dikkat çekmek, işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesini sağlamak ve işyerlerinde sendikalaşmayı sağlamak için, 24 saatlik oturma eylemi başlattı.

Tuzla Gemi Endüstrisi’nin önündeki eylemde konuşan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, AKP’nin Tuzla tersanelerindeki işçilerin karşısında, işveren ve sarı sendikanın yanında yer aldığını belirterek, Kan parasıyla bizi susturamazlar. AKP milletvekili diyor ki, ’Ölümler mukadderat’ Sen Tuzla’nın Allahı mısın? dedi. Taşeron işçi ve işverenlerden sonra taşeron siyasetçilerin varolduğunu belirten Uras, İşçi sınıfına saldıranların siyaseten elini kırarız. Kimsenin haddi değil. AKP, Tuzla tersanelerinde sermaye işçi sınıfına diktatörlük kurmasını sağladı. Onların AKP saltanatına son vereceğiz dedi.

ÖLÜMLER DURMALI: DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de 21’inci yüzyılda örgütlenmenin önüne çeşitli engeller konulduğunu söyleyerek, Bizler bu engelleri içimize sindiremiyoruz. Bu ölümler durdurulmalı, işyerlerinde gerekli önlemler yasalar çerçevesinde alınmalı dedi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Tuzla’daki işçilerin güvenlikten ve her türlü haktan yoksun, taşeron sisteminde köle gibi çalıştırıldığını belirterek, şunları söyledi: Biz buradaki sömürü sistemini yıkmaya, 7.5 saatlik çalışma hakkını almaya, insanca çalışma ortamı yaratmaya geldik. Bizim amacımız istihdamı yok etmek değil yasaların ve anayasanın öngördüğü çalışma ortamının sağlanması. Yasa dışı taşeron sistemini bu işyerlerine sokan asıl işverenler bu ölümlerin sorumlusudur. Sorumlular cezasını çekmeli.
 

Hisse Başarıyla eklendi