TÜSİAD: Erken seçimle en az 6 ay kaybederiz

17.05.2002 - 09:08 | Son Güncelleme :


Devlet Bakanı Kemal Derviş`in, ‘‘Seçim tarihi belli olmalı’’ açıklamasıyla başlayan ve Başbakan Bülent Ecevit`in sağlık durumu nedeniyle gündemden çıkmayan seçim tartışmaları sürüyor.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, uygulanmakta olan ekonomik programın ortasında erken seçimi konuşmanın istikrarı bozacağını belirterek, ‘‘Bir seçimle Türkiye en az 6 ay kaybeder’’ dedi.

ARJANTİN OLURUZ

CNN Türk`de dün sabah yayımlanan Parametre adlı programa telefonla katılarak soruları yanıtlayan Tuncay Özilhan, bu dönemde seçimin yanlış olacağını ve yaşanacak yeni bir krizin Türkiye`yi Arjantin`e benzeteceğini savundu.

Tuncay Özilhan, Şubat ayında yaşanan krize dikkat çekerek, şunları kaydetti: ‘‘Şubat 2001 krizini biliyoruz. Yeni bir kriz de Türkiye`yi, Arjantin`e döndürür. Böyle bir programın ortasında da erken seçim konuşmak, istikrarı bozar. Erken seçim, muhakkak seçim ekonomisini getirecektir. Seçim ekonomisi, oturtulmaya çalışılan bütün dengeleri bozacaktır. Türk insanının çektiği bu sıkıntılar boşa gidecektir. Dolayısıyla da bir daha insanları nasıl ikna ederiz tereddütüm var.’’

BORÇ SORUNU

Türkiye`nin 200 milyar dolar tutarında borcu ve bunun önemli bir faizi olduğunu işaret eden TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, bozulmuş bir programda yeni borç bulmanın, borcu ve faizi ödemenin güçlüğüne dikkat çekti.
 

Hisse Başarıyla eklendi