Türkmenistan`da bedava benzin

12.02.2008 - 16:45 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349benzinpompa.jpg

Türkmenistan`da, araç sahiplerine aylık belirli miktarda bedava <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/benzinpetrolpompa2.jpg" align="right" vspace="5">akaryakıt dağıtımına başlandı.

AA

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında yapılan bakanlar kurulu toplantısında, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen aylık limitli ücretsiz akaryakıt verilmesi uygulamasının çerçevesi çizilerek kesinleşti.

Hafta sonunda açıklanan karara göre, 3 bin 500 kilodan düşük ve 8 koltuğu aşmayan binek araçlara her ay 120 litre yakıt, ücretsiz verilecek. Kamyon, traktör ve otobüs gibi araçlarda ise bu limit 200 litre olarak belirlendi.

Motosiklet kullanıcılarına ise aylık 40 litre ücretsiz akaryakıt verilmesi kararlaştırıldı.

Araç kullanıcıları, bankalardan temin edilebilen özel kuponlarla bedava benzin almaya başladılar. Hafta sonunda dağıtılmaya başlayan kuponlar, araç sahiplerine altı aylık süre ile veriliyor. Ayrıca ülkede su, elektrik ve doğalgaz da ücretsiz.

Öte yandan dünyada enerji fiyatlarının yükselmesine rağmen 15 yıldır akaryakıta zam yapmayan Türkmen yönetimi, yeni uygulamayla birlikte akaryakıt fiyatlarını da artırdı.

 

Hisse Başarıyla eklendi