Türklerin Kırgızistan zararına formül aranıyor

31.03.2005 - 09:41 | Son Güncelleme :


Kırgısiztan`da geçici yönetimin, Askar Akayev’in devrilmesi sırasında yağmalanan Türk işyerlerinin uğradığı yaklaşık 20 milyon dolarlık zararı karşılamak için iki formül üzerinde duruluyor.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül dün Kırgızistan’dan dönen Türkiye’nin ilk Bişkek Büyükelçisi Metin Göker başkanlığında Büyükelçi Muzaffer Eröktem ve Orta Asya Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Avni Karslıoğlu’dan oluşan heyeti kabul ederek, izlenimlerini dinledi.

ÖZÜR DİLEDİLER:

Heyet Gül’e, Kırgızistan’daki geçici yönetimin Türk işadamlarının uğradığı zararın dışarıdan ucuza sağlanacak kredi veya belli bir süre vergi muafiyeti ile karşılanmasını düşündüğünü bildirdi. Kırgızistan’da durumun artık normale döndüğünü ve güvenlik sorununun tamamen ortadan kalktığını Gül’e anlatan heyet, geçici yönetimin Dışişleri Bakanı Roza Otunbayeva ve dün görevinden ayrılan güvenlikten sorumlu Feliks Kulov ile yaptıkları görüşmeler hakkında da bilgi verdi. Her iki Kırgız yetkili Türk işyerlerine yönelik saldırılar nedeniyle özür dilerken, kendilerinin de böyle bir yağmalama eylemi beklemediklerini belirtti.
 

Hisse Başarıyla eklendi