Türkler sanal alışverişte kredi kartını tercih ediyor

07.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Mastercard`ın araştırmasına göre, Türkiye`de kullanıcıların yüzde 33`ü kredi kartlarını, yüzde 29`u ise banka kartlarını tercih ediyor.

Türk tüketciler de, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi internet harcamalarında kartı tercih ediyor.

MasterCard`ın aralarında Türkiye`nin de bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye`de internetten alışveriş yapanların yüzde 33`ü kredi kartlarını, yüzde 29`u ise banka kartlarını kullanıyor.

Alışveriş yapanların yüzde 31`lik bölümü ise havale, teslimat sırasında ödeme gibi yöntemleri seçiyor. İnternet alışverişlerinde Norveçliler yüzde 58, İngilizler yüzde 50, Finlandiyalılar yüzde 49 ve Portekizliler yüzde 43 oranında kart kullanımını tercih ediyor.

Bankalara güven konusunda Avrupa ortalaması yüzde 68 olurken, bu oran Almanya`da yüzde 86, Belçika`da yüzde 77 dolayında bulunuyor.

Türk halkının yüzde 65`i bankalarının kişisel bilgilerini güvenli olarak saklayacağına inanırken, telefon şirketlerine bu konuda yüzde 35 düzeyinde güven duyuluyor.

Araştırmanın Türkiye sonuçlarında göze çarpan bir başka önemli nokta, Türk kullanıcılarının sanal alışverişteTürk sitelerini tercih etmesi. Alışveriş yapanların yüzde 63`ü Türk sitelerini tercih ederken, ABD ve İngiliz sitelerinden alışveriş yapan Türklerin oranı ise yüzde 3.

 

Hisse Başarıyla eklendi