Türkler akaryakıta ayda 225 YTL ödüyor

20.07.2007 - 09:42 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Ipsos KMG Araştırma Şirketi, `Akaryakıt Paneli` adını taşıyan ve tüketicilerin akaryakıt alışveriş davranışlarını inceleyen araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, ayda ortalama 4.4 defa benzin alışverişi yapan araç sahipleri, her bir alışverişte 21 litre benzin alıyor ve 51 YTL ödeme yapıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir`i temsilen 442 binek araç sahibiyle 11 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen araştırmaya göre ayda ortalama 93 litre benzin alınıyor ve benzine ortalama 225 YTL harcama yapılıyor. Araştırma sonuçlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Ipsos KMG Tüketici Panelleri ve Medya Koordinatörü Kıvanç Bilgeman, rekabetin gelişmesine bağlı olarak tüketim kararları konusunda artık tüketicilerin patron haline geldiğini kaydetti.

En sık Petrol Ofisi`ne gidiliyor

Sonuçlar hakkında bilgi veren Tüketici Panelleri Grup lideri Seçil Özcan, akaryakıt alımlarının sadece yüzde 20`sinde istasyon kartı kullanıldığını, yüzde 27`sinde tüketicilerin promosyona katıldığını kaydederek, kart kullanımında Opet`in, promosyon katılımında BP`nin öne çıktığını belirtti. Araç sahiplerinin tercih ettiği benzin istasyonunda yüzde 53 ile Shell başı çekerken alım sıklığı en yüksek istasyon, ortalama 3,4 kez uğranma rakamı ile Petrol Ofisi oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi