Türkiye ve Katar merkez bankaları anlaşma imzaladı

20.08.2018 - 08:36 | Son Güncelleme :

Katar Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, swap anlaşması imzaladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/muratcetinkaya.jpg

Katar Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), likitede sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla para takas (swap) anlaşması imzaladıkları belirtildi.

Katar Merkez Bankası internet sitesinde yayınlanan açıklamada, iki merkez bankasının başkanları tarafından Cuma günü imzalanan anlaşmayla, iki yönlü bir para birimi hattı kurulacağı belirtildi.

Katar Emiri bu ay, Türkiye için ekonomik projeler, yatırımlar ve mevduatlar paketini onaylayarak zayıf seyir izleyen TL'ye destek vermişti.

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre anlaşma, ülke rezervlerinin güçlendirilmesine de katkı sağlayacak. Anlaşma kapsamında ilk aşamada kullanılacak kaynağın 3 milyar dolar karşılığı olması bekleniyor.

Habere göre, Katar devlet fonu iştiraki olan Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi AŞ de Re-pie ile beraber gayrimenkul yatırım fonu kurdu.

MERKEZ BANKASI'NDAN 'KATAR' DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Katar Merkez Bankası (QCB) arasında, 17 Ağustos 2018 tarihinde Doha’da düzenlenen bir törenle, ikili bir para takası (swap) anlaşması imzalanmıştır.

Söz konusu anlaşma 3 milyar USD karşılığı Türk Lirası ve Katar Riyali cinsinden imzalanmıştır. Anlaşmanın temel hedefi yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmak ve iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamaktır.

 

Hisse Başarıyla eklendi