Türkiye`nin risk primi düşüyor, borsa karışık

18.04.2014 - 11:08 | Son Güncelleme :

Paskalya tatili nedeniyle büyük yurtdışı borsaları kapalıyken, Türk hisseleri son haftalarda gelişen piyasalar hakkında endişelerin azalmasıyla yüksel

https://i.bigpara.com/i/55big/borsapiyasayabanci.jpg
Paskalya tatili nedeniyle büyük yurtdışı borsaları kapalıyken, Türk hisseleri karışık bir gün geçiriyor. Türkiye`nin CDS`leri de hafta başından bu yana 10 baz puan düştü.

Fercan Yalınkılıç
bigpara.hurriyet.com.tr


<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsapiyasayabanci.jpg" align="right">BIST 100 Endeksi sabah saatlerindeki primlerini geri vererek günü 73500 puanın altında yatay ekside kapadı.

Salı günü Ukrayna endişeleriyle sert düşen borsa, dün Erdem Başçı’nın istifa etmeyeceğine dair açıklamalarıyla yüzde 1,6 yükseldi.

Türkiye’nin risk primi olarak da adlandırılan CDS’ler hafta başından bu yana 10 baz puan düşerek 200 baz puana geriledi.

Kredi temerrüt takası olan CDS’ler, bir sigorta poliçesi gibi işleyerek yatırımcının Türkiye’nin iflas etmesi durumunda tahvil ödemesini CDS’i satan kurumdan almasını sağlıyor. Böylelikle yatırımcı da iflasa karşı kendini koruyor.  Türkiye için riskler arttığında CDS oranı da yükseliyor.

Kırılgan Beşli’ye dair endişelerin azalması ve Ukrayna konusunda tarafların anlaşmaya vardığı haberiyle MSCI gelişen piyasalar endeksini takip eden iShares Borsa Yatırım Fonu dün yüzde 0,9 yükseldi.

fyalinkilic@hurriyet.com.tr
@FercanY
 

Hisse Başarıyla eklendi