Türkiye`nin notunu indirecek mi?

20.03.2014 - 12:43 | Son Güncelleme :

Moody`s`in Türk bankalarını negatif izlemeye alması, dikkatleri Türkiye`nin kredi notuna çevirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/moodys_8.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/moodys_12.jpg">Moody`s`in Türk bankalarını negatif izlemeye alması, dikkatleri Türkiye`nin kredi notuna çevirdi.

Moody`s`in 10 Türk bankasını negatif izlemeye almasının, yerel seçimler ve yolsuzluk soruşturmalarının öne çıktığı dönemde yatırımcılar için riskleri artırması üzerine, Türkiye`nin kredi notu daha yakından takip ediliyor.

Türkiye`nin 5 yıllık CDS`leri, Moody`s`in kredi notu artışının bir gün sonrası olan 17 Mayıs`tan bu yana iki katının üzerine çıktı. Not artışı, Türk bankalarının borçlanma maliyetlerini düşürdü. En büyük banka Türkiye Garanti Bankası A.Ş.`nin Eylül 2022 vadeli tahvillerinin faizi dün itibariyle yüzde 6.1 ile, yüzde 6.3 faizle işlem gören Rusya`nın en büyük bankası OAO Sberbank`ın borçlanma maliyetinin hâlen gerisinde seyrediyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Moody`s`in negatif izlemesi, UBS AG`nin 11 Mart`ta üçlü etki olarak nitelediği, yolsuzluk skandalı, Fed`in tahvil alımlarını azaltımı ve 30 Mart`taki yerel seçim öncesinde artan siyasi gerilimin arz ettiği risklerin üstüne yeni bir aşağı yönlü baskı daha uyguluyor. Türkiye`yi yatırımın 1 basamak altı notla derecelendiren Standard&Poor`s, ülkenin kredinin notunun görünümünü, siyasi risk ve yavaşlayan ekonomik büyümeyi gerekçe göstererek durağandan negatife indirdi.

Bankaların not indirimini Türkiye`nin kredi notu indiriminin izleyeceği tahmininde bulunan Tera Brokers`ın İstanbul`daki araştırma müdürü Ayşe Çolak, Bloomberg`e görüş bildirisinde bulunarak, Daha fazla not indirimi fiyatlanmadı ve bu negatif beklentiyi artıracaktır dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi