Türkiye istikrar unsuru

14.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Avrupa İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu Birliği (UNICE) tarafından önceki gün Brüksel`de basına sunulan ve özel sektörün, AB`nin genişlemesine ilişkin tavrını açıklayan belgede, Avrupa iş dünyasının, Türkiye`nin AB adaylığına tam destek verdiği belirtilirken, TÜSİAD, bu belgenin, Türkiye tartışmalarında sağlam bir zemin oluşturduğunu açıkladı.


AB`ye aday ülkelerin ayrı ayrı değerlendirildiği belgede, Türkiye`nin AB`ye uyum amaçlı reform adımlarını kutlayan ve Ankara`nın çabalarına destek vereceğini belirten UNICE, Avrupa sahnesindeki önemli ekonomik aktörlerden birisi olarak nitelendirdiği Türkiye`nin, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu`da istikrar unsuru olduğuna ve köprü rolüne de dikkat çekti.UNICE belgesinin genel bölümlerinde, genişlemenin hem üye, hem aday ülkeler açısından yararlar sağlayacağı, Avrupa ekonomisinin bu sayede küresel alanda rekabet gücünü artıracağı görüşü savunuldu.


TÜSİAD: ÖZEL SEKTÖR AÇISINDAN AB`DEYİZ;

Kaleağası, UNICE`nin genişleme konusundaki kapsamlı belgesinin, tüm AB kurumlarına ve üye ülkelerin hükümet başkanlarına teslim edildiğini belirterek, şunları söyledi:

Bu açıklamalarla Türkiye`nin, özel sektör açısından zaten Avrupa`nın tam üyesi olduğu da açıkça ortaya koyuluyor. (YENİ BİNYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi