Türkiye geleceğin `lider`i olacak!

17.08.2012 - 09:15 | Son Güncelleme :

Türkiye, SHL`nin `Küresel Liderlik` araştırmasında ikinci sıraya çıktı...

https://i.bigpara.com/i/55big/dunya_yabanci.jpg

Ekonomisiyle dünyada söz sahibi olmaya başlayan Türkiye, SHL`nin `Küresel Liderlik` araştırmasında ikinci sıraya çıktı.

Ülkelerin lider yetiştirme potansiyellerini değerlendiren SHL, Küresel Liderlik (Global Leadership) araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sabah`ın haberine göre yetenek Analitiği adıyla yapılan araştırmada Hong Kong, Almanya ve İngiltere en fazla lider yetiştiren ülkeler oldu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Listenin en son sıralarını ise en az lider yetiştiren ülkeler olarak Brezilya, Danimarka ve Norveç aldı. Araştırmada Türkiye potansiyel lider sıralamasında ikinci oldu. Önümüzdeki yıllarda Meksika, Mısır ve Türkiye`nin en etkili liderleri yetiştirme potansiyeline sahip ülkeler olduğu belirlendi. İngiltere`nin geçmişte en fazla lider yetiştirme potansiyeline sahip ülkeler arasında olmasına rağmen bugün elinde bir dinamit taşıdığı, öğrenme ve kendini geliştirme konularına ağırlık vermemesi halinde bunun elinde patlayacağı, rekabette geride kalacağı vurgulandı.

SHL yöneticisi Paul Levett, "Eğitim standartlarının arttığı, girişimcilik kültürünün yükseliş trendinde olduğu Türkiye, Brezilya, Meksika ve Hindistan liderlik potansiyelinin de en fazla olduğu ülkeler arasında. Bu ülkeler ellerinde bulunan potansiyelin farkında olup, bunu geliştirirse ciddi bir büyüme potansiyelini yakalayabilir" diye konuştu. Levett, "Ülkelerin de küresel ekonomide daha fazla rekabetçi olmalarının yolu bu liderlerden geçiyor" dedi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi