Türkiye euro`dan silindi

25.09.2007 - 16:09 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin bulunmadığı yeni madeni euro`lar gelecek yıl tedavüle girecek

https://i.bigpara.com/i/55big/euro334.jpg

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye`nin,  2004`ten sonra <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/euro334.jpg" align="right" vspace="5">yeni üyelerin katılımıyla değiştirilmesine karar verilen 1 euroluk yeni madeni paraların arkasındaki Avrupa haritasından silindiğini yazdı.

CNNTURK

Türkiye`nin bulunmadığı yeni madeni euro`lar gelecek yıl tedavüle girecek.
 
Financial Times`ın haberinde, Avrupa Komisyonu`nun madeni paraların arkasına Hazar Denizi`ne kadar uzanan, Türkiye`yi de içine alan bir Avrupa haritası konulmasını önerdiği, ancak ulusal hükümetlerin temsil edildiği Avrupa Konseyi`nde, Türkiye`nin haritadan çıkartılmasına karar verildiği kaydedildi.
 
Gazetenin Brüksel muhabiri Andrew Bounds`un imzasını taşıyan haberde, Türkiye`nin haritadan silinmesi için, yeni paralar üzerindeki haritada AB üyelerinden Kıbrısın (Güney Kıbrıs) yüzlerce kilometre daha batıda, Girit adası yakınlarında gösterildiği belirtildi.
 
Haberde görüşlerine yer verilen, Avrupa Parlamentosu`nun İtalyan liberal üyeleri Marco Cappato ve Marco Pannella Konsey, bilerek ve gizlice Türkiye`yi yeni haritadan silmiştir. Belarus gibi bir dikta yönetimi haritada var, ama katılım müzakereleri yürüten Türkiye gibi demokratik bir ülke yok diyerek tepki gösterdi.
 
Financial Times, Konsey`den henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığını yazdı.
 
Gazete ayrıca, konuyu araştıran Pannella ve Cappato`ya Avrupa Komisyonu`ndan yazılan mektupta, haritayı Konsey`in değiştirdiğinin doğrulandığını bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi