Türkiye`de piyasalar tekrar rayına oturdu

01.08.2008 - 11:35 | Son Güncelleme :

Merrill Lynch, Anayasa Mahkemesi`nin AK Parti ile ilgili verdiği kararın ardından, Türkiye`deki piyasaların tekrar rayına oturduğunu açıkladı

https://i.bigpara.com/i/55big/349MerrillLynch.jpg

Uluslararası yatırım danışmanlık kuruluşu Merrill Lynch, Anayasa <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/merrill-182.jpg" align="right" vspace="5">Mahkemesi`nin AK Parti ile ilgili verdiği kararın ardından, Türkiye`deki piyasaların tekrar rayına oturduğunu açıkladı.

Merrill Lynch tarafından yapılan analizde, bu kararın ardından, Türkiye`de gittikçe artan siyasi istikrarsızlığın hızlı bir şekilde ortadan kalkacağı vurgulandı.

AK Parti hükümetinin, bundan böyle ekonomik yapısal reformlara öncelik vermesinin beklendiği belirtilerek, siyasi reformların ise ikinci aşamada yer alacağı ifade edildi.

Piyasaların normale dönmesinin ardından, bundan böyle Avrupa Birliği`ne (AB) ilişkin reformların da gündeme geleceği, AB çıpasının sürdürüleceği vurgulandı.

Bundan böyle, piyasalarda alıcı ağırlıklı bir hareketin de beklendiği kaydedildi.

Analizde, Merkez Bankası`nın, küresel enflasyonist baskı nedeniyle faizleri gelecek yıldan önce indirmesinin mümkün görünmediğine de dikkat çekildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi