Türkiye`de bir ilk!

13.11.2013 - 16:54 | Son Güncelleme :

BW Enerji Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/gunes_enerj.jpg

500kWp’lık güneş enerji santrali kurarak Türkiye pazarına giren BW Enerji, ikinci 500 kWp’lık sistemi de devreye alarak ülkenin ilk 1 MWp çatı projesini tamamladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kayseri’de bulunan Gürkan Ofis Mobilyaları’nın fabrika çatısına 500kWp’lık güneş enerji santrali kurarak Türkiye pazarına giren BW Enerji, ikinci 500 kWp’lık sistemi devreye aldı. Bu şekilde ülkenin ilk 1 MWp çatı projesine imza atmış oldu.

BW Enerji Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eresin ikinci 500 kWp projeyi 1 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını ve zorluk yaşamadıklarını belirtti. Mehmet Eresin, Gürkan Ofis Mobilyaları’nın ürettiği enerjinin tamamını dağıtım sistemine vermeden kendi bünyelerinde tükettiğini vurguladı. Eresin, tesisin yıllık ortalama 1 milyon 600 bin kwh üretmesini beklediklerini ve bu üretim değerleri ışığında Gürkan Ofis Mobilyaları’nın elektrik ihtiyacının ayda  yüzde 40’ını karşıladıklarını söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Eresin, BW Enerji Türkiye’nin başarısında BW Enerji Almanya’nın 15 yıllık EPC deneyimi ve tecrübesinin etkili olduğunu belirterek, Türkiye için halen yeni sayılabilecek yenilenebilir enerji sektörünün BW Enerji için her ayrıntısı ve detayında uzman olunan ana faaliyetleri olduğunu belirtti.

Gürkan Ofis Mobilyaları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlgü ise devreye sokulan 1MWp proje için, BW Enerji’nin şartları yerine getirerek proje tamamlama sürecini zamanında sorunsuz bir şekilde hayata geçirdiğini söyledi. İlgü, Türkiye’de ilk olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Biz ihracata dayalı üretim yapan bir firma olduğumuz için maliyetteki bu düşüş, elbette ihracatta bizim elimizi güçlendirecek. Bu sistemin maliyetinin teknik verilere göre 7-8 yılda kendini amorti edeceği söyleniyor. Güneş ve rüzgardan elde edilen yenilenebilir enerji hem maliyet hem de çevre açısından güzel bir enerji. Bütün ülkemizde güneş ve rüzgar enerjisinin yaygınlaşmasını istiyoruz. yenilenebilir enerjinin Türkiye’de yaygınlaşması gerekiyor. Ekonomiden çok insanların çevreyi temiz tutmak için elinden geleni yapması gerekiyor” dedi.

Yeni proje yolda

Mehmet Eresin kendi yatırım projeleri olan 3,5 MW‘lı Nevşehir projelerinin çalışmalarının başlatıldığın bu projeyi de kısa sürede bitireceklerini vurguladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi