Türkbank kapanıyor, İnterbank ile Esbank Etibank`a katılıyor

15.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

BDDK, Ticaret Bankası`nın 1 Temmuz`dan itibaren kapatılmasına, 3 bankanın birleşmesine ve İktisat`ın Fransa`daki iştirakinin satılmasına karar verdi


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde bulunan Türk Ticaret Bankası`nın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme iznini 1 Temmuz itibariyle kaldırdı.

Kurul, Fon`daki bankalardan Interbank ile Eskişehir Bankası`nın da Etibank bünyesinde birleştirilmesine karar verdi. İktisat Bankası ve Erol Aksoy ile diğer ortakların Banque Internationale de Commerce Bred`de bulunan hisseleri Fransa`daki Bred-Bank Populaire`e satılacak.

İnterbank ve Esbank Etibank`a katılıyor

BDDK kararıyla birleştirilmesine karar verilen İnterbank ve Esbank/ın tüm şubeleri 2 Temmuz`dan itibaren Etibank şubesi olarak bankacılık hizmeti verecek ve devirle birlikte Interbank ve Esbank`ın mevduat, kredi ve diğer tüm müşterileri Etibank`ın müşterisi haline gelecek.

Açıklamada, mevduat sahiplerinin banka işlemleri dolayısıyla herhangi bir kaygı duymasına gerek olmadığı belirtildi.

`Türkbank`ın satış olanağı yoktu`

BDDK`dan yapılan açıklamada, faaliyeti durdurulan Türk Ticaret Bankası`ndan alacaklı olanların ve mevduat sahiplerin hiçbir hak kaybı olmayacağı bildirildi. Ayrıca Banka`da çalışan tüm personelin kazanılmış haklarının korunması konusunda gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Türk Ticaret Bankası`nın 29 Ağustos 1997`de yapılan olağanüstü genel kurulda alınan sermaye artırımına ilişkin rüçhan haklarının eski ortaklarca kullanılmaması nedeniyle, bu hakların TMSF tarafından kullanılması sonucu sermayesinin yüzde 84.52`si 6 Kasım 1997 itibariyle Fon`a geçmişti.

BDDK açıklamasında, 1997-2000 yılları arasında yapılan toplam 952 milyon 447 bin 814 dolar tutarındaki kaynak aktarımına rağmen, satış imkanı bulunmayan Türk Ticaret Bankası A.Ş`nin 1 Temmuz 2001 itibariyle bankacılık işlemlerinin durdurulmasına karar verdi.

İktisat`ın Fransa`daki iştiraki satılıyor

Fon`daki İktisat Bankası ve Erol Aksoy ile diğer ortakların Banque Internationale de Commerce Bred`de (BIC-Bred) bulunan hisseleri Fransa`daki Bred-Bank Populaire`e satılıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu, İstanbul`da yaptığı toplantıda, Fon bankaları ortak yönetim kurulunun satış konusunda İktisat Bankası yönetim kurulunun yetkili kılınmasına ilişkin kararını onayladı.
 

Hisse Başarıyla eklendi