Türk Telekom ve PTT'den sürpriz ortaklık

17.03.2017 - 14:18 | Son Güncelleme :

Türk Telekom ve PTT gayrimenkul geliştirme protokolü imzaladı, gerekirse GYO kurulması değerlendirilecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/turk_telekom_3.jpg

Türk Telekom Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ile gayrimenkul geliştirme ve değerlendirme konusunda bir protokol imzalandığını ve gerekmesi halinde bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurulmasının değerlendirileceğini duyurdu.

Protokol kapsamında hayata geçirilecek işbirlikleri ile elde edilecek finansal kazanımların, yurtiçi ve yurtdışında e-ticaret ile lojistik gibi sektörlerde yeni yatırımlar ve stratejik ortaklıklar için kullanılması hedefleniyor.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ( TTKOM ) ve PTT arasında taraflara ait hisseli, aynı parsel üzerinde bağımsız bölümler veya ortak kullanılan gayrimenkuller üzerinde tarafların ortak menfaati, hizmet gerekleri doğrultusunda gayrimenkul geliştirme, değerlendirme, proje yönetimi ve bina yönetimi faaliyetlerinde işbirliği ve bu yönde ortak çalışmalar geliştirmek, desteklemek ve teşvik etmek amacıyla tarafların arasında yapılacak ikincil protokollerin genel prensiplerinin belirlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Haberin Devamı

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Açıklamada, protokol dahilinde tarafların gayrimenkullerden daha fazla gelir elde etmesi ve işletme giderlerinden tasarruf sağlaması için alternatifler veya gayrimenkullerin en rasyonel şekilde değerlendirilmesi konusunda portföy yönetimi veya hizmet veya danışmanlık vermek amaçlarıyla ortak bir şirket veya gerekirse gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasının değerlendirileceği belirtildi.

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, imzalanan Gayrimenkul Değerleme ve İşbirliği Ön Protokolü'ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, "PTT ile birlikte önümüzdeki günlerde yurtiçi ve yurtdışında birçok yeni ortak projeye de imza atmayı hedefliyoruz... Kullanılmayan ortak gayrimenkullerin değerlendirilmesi yoluyla elde edeceğimiz finansal kazanımlarla, yurtiçi ve yurtdışında e-ticaret ile lojistik gibi alanlarda PTT ile yeni stratejik ortaklıklara imza atacağız" dedi.

Haberin Devamı

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ise, PTT'nin yeni yapılanma sürecinde gayrimenkuller konusunun önem taşıdığını belirterek, "Bu protokol ile gayrimenkullerin Şirketimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde ve daha rasyonel değerlendirilmesini sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk Telekom hisseleri saat 1029'da yüzde 1.56 primle 5.86 liradan işlem görüyor. BIST-100 ise yüzde 0.5 artıda.

 

Hisse Başarıyla eklendi