Türk tekstilciler New York´ta

10.07.2003 - 08:44 | Son Güncelleme :


İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği´nin (İTKİB) 15-16 Temmuz tarihlerinde New York Grand Hyatt otelinde açacağı tekstil fuarından sonra, Türk erkek hazır giyim imalatçılarının da New York erkek giyim fuarına katılacakları bildirildi. Bu fuar 20-22 Temmuz tarihlerinde Pier 94´te açılacak.

Grand Hyatt otelindeki fuara 50 dolayında Türk tekstil ihracatçısıfirma iştirak edecek. Fuar çerçevesinde, otelin ´´Empire Ballroom´´ salonunda, 2004 sonbahar modasını tanıtacak bir de defile düzenlenecek. Pier 94´teki fuara ise 10 kadar Türk erkek giyim firmasının katılması bekleniyor. İTKİB erkek hazır giyim bölüm başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ´´Türkiye´nin yüksek kaliteli erkek giyim eşyası talep eden Amerikan firmalarının ihtiyacına cevap verecek nitelikte mal ürettiğini´´ söyledi.

Orakçıoğlu, ´´Uluslararası vizyon ve ihraç kabiliyetimiz, Türk tasarımcı firmalarını, farkı farkedebilen alıcılar açısından cazip kılmaktadır´´ diye konuştu. Pier-94´teki fuarda Türk firmaları, resmi toplantılarda giyilebilecek kıyafetlerden spor elbiselere kadar uzanan geniş biryelpazede yer alan ürünlerini tanıtacaklar. Fuara katılacak firmalar arasında ´´Bil´s White´´, ´´Damat-Tween´´, ´´Lenny Türk´´, ´´Hecin´´, ´´Abbate´´, ´´Gerboy´´, ´´Enrico Marinelli´´, ´´Apricot´´, ´´Jamie Page´´, ´´Newark & Franco Negretti´´, ´´Pan´´ ve ´´Athiss´´ bulunuyor. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi