Türk tahvilleri yabancı ile buluşaçak

21.03.2013 - 07:49 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/ibrahim-turhan.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ibrahim-turhan.jpg">İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın açıklamasına göre Türkiye TL cinsinden tahvillerin yabancı yatırımcı ile buluşması takas piyasası ile görüşüyor

İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın yaptığı açıklamada tahvil takasının gerçekleşmesi için Euroclear Bank üst düzey yöneticileri ile buluşmaların gerçekleştiği bildirilirken, çok yakın zamanda İstanbul’da bir görüşmenin daha yapılacağı kaydedildi.

Dubai yatırım konferansında konuşan Turhan, çalışmaların devam ettiğini çok yakında somut bir sonuç alınacağını belirtti.

Turhan görüşmelerin yıl sonundan önce sonuçlanmasını beklediğini dile getirirken Türk varlıklarının ilgi gördüğünü, derinliği olan bir pazarın Türkiye için avantaj sağlayacağını söyledi.

Türk hükümetinde 289 milyar dolar olan borçlanma 152 milyar dolar olan Rusya’nın iki katı olurken, Türkiye’nin 2 yıllık gösterge tahvil faizinde performans gelişmekte olan diğer ülkelere oranla daha fazla göz doldurdu. Fitch’i not artışından bu yana 483 baz puan düşen tahvil faizi hafta içinde yapılan ihalelerde yabancı yatırımcı talebinin az kalması ile yüzde 6.18’e kadar geldi.

Yeni atılacak olan adımın yatırımcı tabanının genişlemesi için önemli olduğunu kaydeden JP Morgan ekonomisti Yarkın Cebeci, özellikle Asya tarafında Türk tahvillerinin takasının önünün açılabileceğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi