Türk platformlarını Avrupa’ya taşıdı

21.02.2014 - 11:50 | Son Güncelleme :

Elsisan, Türk platformlarını Avrupa’ya taşıdı

https://i.bigpara.com/i/55big/elsisan_fabrika.jpg
Elsisan Şirketler Grubu’nun son bir yılda Almanya, İsviçre, Hollanda ve Fransa’daki personel yükseltici platform sayısı 100’e ulaştı.

ELS Makine markasına yaptığı 10 milyon dolarlık yatırımla iş makinesi sektörüne de giren Elsisan Şirketler Grubu’nun son bir yılda Almanya, İsviçre, Hollanda ve Fransa’daki personel yükseltici platform sayısı 100’e ulaştı. 

Bugüne kadar dünya platform kiralama sektöründe hiçbir Türk üreticiye ait makinenin yer bulamadığını ve ELS Makine’nin bu zinciri kırarak kendini kabul ettirmeyi başardığını savunan Elsisan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Bayrak, yaklaşık 3 yıl önce 10 milyon dolarlık yatırımla iş makinesi sektörüne de girdiklerini ve 5 metreden 27 metreye kadar personel yükseltici platform ve ekipman ürettiklerini söyledi.

Dubai’de satış ve lojistik merkezi açmayı planlıyor 

Avrupalı ve Amerikalı rakipleriyle bire bir aynı kalitede ürün imal edebildiklerinin altını çizen Bayrak, “Yıllık makine kapasitemiz 400 ile 500 adet arasında. Platform, Türkiye’de 20 yıldır üretilen bir makine olmasına rağmen bu hiçbir zaman seri üretim mantığıyla yapılmadı. Günde 7 adet makine üretebilecek teknolojik bir altyapıya sahibiz. Seri imalat mantığıyla kurulan Türkiye’deki tek tesisiz” dedi. kobiden.com haberine göre; son bir yılda Almanya, İsviçre, Hollanda ve Fransa’daki makine sayılarının 100’e ulaştığını belirten Bayrak, Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Bulgaristan ve Belarus gibi ülkelerde distribütörleri bulunduğunu ve yılda 6’ya yakın yurtdışı fuarına katıldıklarını vurguladı. Kökleri 1979 yılına dayanan Elsisan Şirketler Grubu bünyesinde Elsisan Makine, ELS Makine ve UP Makine firmalarının yer aldığı bilgisini veren Bayrak, Bursa ve İstanbul’da iki ayrı tesiste toplam 14 bin metrekare kapalı alanda 220 personel ile faaliyet gösterdiklerini aktardı. Yüzde 50 ihracat odaklı üretim yaptıklarına değinen Bayrak; Avrupa, Kuzey Afrika, Rusya, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri’nin pazar ülkeleri arasında bulunduğunu kaydetti. Bayrak şöyle konuştu: 

“Elsisan Makine, tek yüklenici olarak, anahtar teslim endüstriyel boya tesisleri kurmaktadır. UP Makine olarak da hem ELS platformların hem de farklı markaların kiralamasını ve satışını yapıyoruz. Bu yıl İstanbul’da şube açtık. İzmir ve Ankara’da da şube açmaya hazırlanıyoruz. Dubai’de satış ve lojistik merkezi açmayı da planlıyoruz.”
 

Hisse Başarıyla eklendi