Turk Nokta Net, yabancı evliliğe hazırlanıyor

09.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yabancı ortaklı Türk İntermet firmaları kervanına Türk. Net`de katılıyor. Netone ve Superonline`in ardından Türk. Net`in büyük hisselerine sahip Sabancı Holdıng internet firmasını dünya devleri ile evlendirmeye hazırlanıyor. Türk. Net bireysel Hizmetler Müdürü Özmen Genç, halen 4-5 yabancı fon yöneticisi ile görüştüklerini belirterek, önümüzdeki dönemde ortaklığa bir de yabancı firma girecek.


Görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki yıl yurtiçinde borsaya`da açılmayı planlıyoruz. dedi. Genç 8 yabancı yatırım ve finans kuruluşu ile konu hakkında görüştüklerini beliterek şunları söyledi. önümüzdeki dönemde orta vadede bir yabancı ortak gelecek. Yatırım ve finans kuruluşları bizi ziyaret ettiler. Bir tanesi ile anlaşacağız. Biz diğer yabancı ortaklı Türk ISP`lerinden fakrlı olacağız. Bizim modelimizde kendimizi bağımsız finans kuruluşuna emanet ediyorsunuz ve bu kuruluşun uluslararası piyasalarda sizinle ortaklık kurmak isteyen firmalarla buluşmanızı sağlıyorlar. Ortaklığın ardından İMKB`nin Nasdaq tarzı bir borsa açması halinde bizde bu borsaya girmeyi düşünüyoruz.


Türk.Net`in 150 bin aboneye ulaştığını dile getiren Genç, Sabancı ile ortaklık kurduğumuz yıl 30 bin abonemiz vardı. Şimdi 5 katına çıktıç Biz ciro hedefini ikinci plana bıraktık ve abone sayısı hedefine yoğunlaştık, diye konuştu. Piyasa Değeri 300 milyon dolar. Sabancı Holdıng, Türk Nokta Net`in yüzde 70`lik hissesini 1999 Eylül tarihinde 25 milyon dolara satın almıştı. Uluslararası danışmanlık firması Solomon Smith Barney`in yaptığı araştırmaya göre Türk Nokta Net`in bugünkü değeri 300 milyon doları aştı. Bu rakam Sabancı Holdıng`in toplam değerinin yaklaşık yüzde 3.6`sına karşılık geliyor. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi