Türk: Kimseyi aldatmadık!

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, cezaevlerindeki operasyonların `zorunluluktan` yapıldığını bildirdi ve Hiç kimse kullanılmış, aldatılmış değildir dedi. Müdahalede bulunulan cezaevlerinin kullanılamaz hale gelmesinin F tipi cezaevlerine nakilleri zorunlu kıldığını savunan Türk şunları söyledi:

634 kişi kurtarıldı:

Tutuklu ve hükümlüler örgüt talimatıyla kendilerini yaktı. Operasyonlarda ölüm orucunda bulunan 187 kişi ile açlık grevinde olan 634 kişi ise örgütün elinden `kurtarıldı.` Mahkûmlardan, çoğu kendini yakmak suretiyle 16`sı öldü, 78`i yaralandı. Tedaviyi kabul etmeyen mahkûmlar `örgüt talimatlarını uyguluyor.

Toplam 490 nakil:

F tipi ve diğer cezaevlerine 490 tutuklu ve hükümlü nakledildi. Bayrampaşa Cezaevi`nde bulunan 45 kadın tutuklu Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi`ne, PKK davasından tutuklu 87 kişi de İstanbul Özel Tip Cezaevi`ne nakledildi.

F tipinin eksiği yok:

F tipi cezaevlerinde hiçbir eksiklik bulunmuyor. Bir müdahale olmadan açlık grevlerini ve ölüm oruçlarını sona erdirmek için çaba gösteren herkese içtenlikle teşekkür ederim. Görüşmeler son ana kadar sabırla sürdürülmüş, ancak görüşmeleri devam ettirmenin `hiçbir anlamı ve yararı kalmadığı` kanısına varıldığı için operasyon yapılmıştır.

Basın durumu görsün:

Operasyonların yapıldığı cezaevlerinde tespitler yapılmaya başlandı. En kısa zamanda müdahale edilen koğuşlar basına gösterilecek.

Vitamin kullanmışlar:

Açlık grevi `hiçbir şey yememek` anlamına gelmez, bazı kuru madde ve ilaçların alınması söz konusu. 60 günden sonra çok kritik bir noktaya geliniyor. Ölüm oruçları ise daha sıkı bir rejim. Bu nedenle müdahale, artık insan hayatı için kesin tehlikenin ortaya çıktığı 60`ıncı günün sonunda yapıldı. Mahkûmlar vitamin kullanmışlardır.

Silah kullanıldı:

Operasyonlarda silah kullanıldı, ama örneğin kendini yakarak güvenlik güçlerinin
üzerine koşan bir kimseye ateş edildi. (RADİKAL)

 

Hisse Başarıyla eklendi