Türk Halkı Bankalara güveniyor

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

MasterCard`ın yaptığı bir araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 65`i bankaların kişisel bilgilerini güvenle saklayacağına inanıyor


Mastercard`In Araştırmasına Göre, Türk Halkının Yüzde 65`İ Bankaların Kişisel Bilgilerini Güvenli Olarak Saklayacağına İnanıyor. MasterCard`ın yaptığı bir araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 65`i bankaların kişisel bilgilerini güvenli olarak saklayacağına inanıyor.

Türkiye`nin de aralarında bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde 15 binden fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmada, e-ticaret, internette ödeme sistemleri ve Euro konusunda kullanım alışkanlıkları, güvenlik gibi unsurlar incelendi. Araştırmaya göre, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde, Almanya ve Belçika`da bankalara duyulan güven en yüksek oranlarda bulunuyor.

Türk halkının yüzde 65`i bankaların kişisel bilgileri güvenli olarak saklayacağına inanırken, telefon şirketlerine bu konuda yüzde 35 düzeyinde güven duyuyor. Alışveriş yapılan sitelere duyulan güven bankaların verdiği güvenceye göre önemli değişiklikler gösteriyor. Türk kullanıcılarının yüzde 33`ü bankaların güvenlik listelerinde bulunan siteleri tercih ediyor. Avrupa genelinde banka listelerini tercih edenlerin oranı ise yüzde 25. Türk kullanıcıları, sanal alışverişte yüzde 63 oranında yerel siteleri tercih ediyor.

Avrupa genelinde araştırmaya katılanların yüzde 33`ü sanal alışverişte kendi ülkelerinin sitelerini tercih ediyor. İnternetten alışverişlerde en çok tercih edilen ödeme yöntemi ise kartlı ödeme sistemleri. Sonuçlara göre, banka ve kredi kartlarının genel kullanım oranı yüzde 36. Internet alışverişlerinde kartı en fazla Norveçliler, İngilizler, Finlandiyalılar, Portekizliler kullanıyor. Öte yandan, tüketiciler farklı para birimleriyle uğraşmak yerine, Euro üzerinden ödeme yapmayı tercih ediyor.

Avrupa genelinde Euro`yu benimseyenlerin oranı yüzde 15. Euro kullanmayan ülkelerde ise Türkiye öne çıkıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi