Türk firmalarının Irak çıkarması

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


1-10 Kasım 2000 tarihleri arasında yapılacak Bağdat Uluslararası Fuarı`nın, Türk firmalarının gövde gösterisi şeklinde geçeceği bildirildi. Türkiye`nin fuara, 100`ü aşkın firmayla katılması bekleniyor.

Türkiye-Irak ilişkileri hızla normale dönüyor. Körfez krizi öncesi Almanya`dan sonra Türkiye`nin en büyük ticaret partneri olan Irak ile ilişkiler yeniden eski seviyeye gelmesi için devlet bir yandan siyasi ilişkileri geliştirirken, özel sektörde Irak`ın açtığı uluslararası ihalelerden pay almak için var gücüyle çalışıyor. Bu yıl yapılan Turkısh Expo 2000 Bağdat Fuarı ve Ticaret Heyeti toplantılarıyla ivme kazanan ticari ilişkiler, Bağdat Uluslararası Fuarı`yla daha da hızlanacak.

Fuarın Türkiye katılım organizasyonunu gerçekleştiren Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş.`den alınan bilgiye göre Türkiye Bağdat 33. Uluslararası Fuarı`na adeta çıkarma yapacak. Fuara Türkiye 5 bin metrekarelik alanla katılıyor.

Türkiye`nin şu ana kadar en büyük alanla katılım sağladığı fuar özelliği taşıyan Bağdat Uluslararası Fuarı`nda, aralarında ECA Eleks Dış Ticaret, Ram Dış Ticaret, Tekfen Grubu, Gedik Holding, Aksa Jenaratör, Türkkablo, Emta Holding, Kale Grubu, Lombardini, MarSa, Murat Dış Ticaret, Narin Dış Ticaret, Standart Pompa, BMC, Uğur Soğutma, Yapa Dış Ticaret, Yaşar Dış Ticaret, Isuzu, Temsa, Çukurova, Chrysler, Maysan Halla, STFA ve Siemnes`in de bulunduğu 100`ü aşkın firma ürünlerini sergileyecek. 1-10 Kasım tarihleri arasında açık kalacak fuarın, Türkiye-Irak ticari ilişkilerine yeni bir boyut katması bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi