Türk ekonomisi çok olumlu

15.09.2003 - 10:21 | Son Güncelleme :


Türkiye`nin Irak savaşı öncesi destek vermemesine karşın ABD için taşıdığı stratejik öneminin aynen devam ettiği, Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelere dikkat çekildi.

Washington Post`ta görüşleri yayınlanan Morgan Stanley Investment Management yöneticilerinden Ahmad F. Zuaiter, Türkiye`nin kısa ve orta vadeli görümünü ‘‘çok olumlu’’ görüşleri olduğunu söyledi.

Washington Post`da yayınlanan James K. Glassman imzalı yazıda, İstanbul `dünyanın en güzel kenti` olarak nitelendirilirken Türkiye Müslüman dünyasının `en ileri` ekonomisi olarak da değerlendirildi. Yazısında Türkiye`nin ABD`nin Irak savaşı için talep ettiği yardımı reddettiğini kaydeden Glassman, Türkiye için `Halen din eğilimli bir hükümeti var ancak şimdiye kadar ekonomi politikaları doğru oldu ve 80 yıl önce 20. yüzyılın en büyük kahramanlarından biri olan Kemal Atakürk tarafından kurulan laik devlet yaşamaya devam ettiği gibi iyi de gidiyor` yorumunu yaptı. Enflasyon, liranın değeri, sanayi üretimi ve büyüme gibi alanlarda sağlanan iyileşmeye dikkat çekilen, Dünya Bankası`na gönderme yaparak Türk ekonomisi için `dinamik bir yükselen pazar ekonomisi` denilen yazıda Türkiye`nin, önemli miktarlarda akmaya başladığında Irak petrol için bir köprü olacağına da dikkat çekildi. Türkiye`nin politikaları konusunda iyimser olduğu belirtilen Zuaiter, AKP`yi reform ve mali politikalar açıdan ‘‘reel bir gemi demiri’’ olarak nitelendirerek hükümetini AB üyeliliği hedefinin ekonomik liberalizasyona doğru ittiği görüşünü savundu.
 

Hisse Başarıyla eklendi