Türk Demirdöküm Yabancı Bir Şirketle Görüşüyor

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



TÜRK DEMİRDÖKÜM: Geçen yılın dokuz aylık döneminde 4 trilyon 894 milyar lira zarar açıklayan Türk Demirdöküm, bu yılın aynı döneminde ise 3 trilyon 19 milyar lira kar açıkladı. Yıl sonunda 170 milyon dolarlık ciro, 35 milyon dolarlık da ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Türk Demirdöküm Genel Müdürü Melih Batılı, yıl sonu kar rakamının da 3 trilyon liranın üzerinde olmasını beklediklerini söyledi. Ekonomik ve sektörel küçülmenin yanı sıra rekabetin derinleştiği bir ortamda bulunduklarını belirten Batılı, Demirdöküm’ün iyi bir yabancı ortaklık kurarak mevcut kapasiteyi tam kullanmayı amaçladığını bu nedenle de yabancı bir şirketle görüşme aşamasında olduklarını söyledi.

Şili, Danimarka ve Norveç pazarlarına girdiklerini belirten Batılı, Çin pazarına girebilmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi. Şirketin yurtdışı panel radyatör pazarlarında Heatline ve demrad markasıyla belli bir yer edindiğini ifade eden batılı, Türk Demirdöküm’ün yeni yapılanmasıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Geçmiş yıllardan beri Belçika, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Slovenya ve Makedonya’ya yaptığımız yüklü miktarda döküm kazan ve kat kaloriferi sevkiyatlarına devam ediyoruz.

Bunun yanı sıra Fransa ve Almanya başta olmak üzere ortak tekb ir pazarlama şirketi ile Avrupa ülkelerinde şu anda ulaşmış olduğumuz seviyemizden daha da etkin olmayı amaçlıyoruz. Doğalgazlı cihazlarda, şehrin yeni kurulan yerleşim merkezlerinde halen doğalgaz kullanılan büyük şehirlerde ve doğalgazın geleceği yeni illerde yaygınlaşmayı planlamaktayız. Ayrıca geçen yıl ürettiğimiz Millennium Kombi’nin yanı sıra orta gelirli tüketiciyi hedefleyen Kombi Optima’nın satışına başladık.

Deprem konutları ile başlayan villalaşmaya yönelik olarak da 30.000 Kcal/h ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli kombisi olan Isofast Kombi’yi Avrupa ülkeleri ile aynı anda pazara sunduk.” (EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi