Türk bankaları için hedef fiyatlarını değiştirdi

19.10.2016 - 10:19 | Son Güncelleme :

Credit Suisse, takip ettiği Türk bankaları için hedef fiyatları, kâr tahminlerindeki revizyona bağlı olarak ortalama yüzde 7 aşağı çekti.

https://i.bigpara.com/i/55big/01112015_credit_suisse.jpg

Credit Suisse, takip ettiği Türk bankalarına ilişkin bugün yayınladığı raporda, Türk bankaları için ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini ve seçici bir yaklaşımı tercih ettiklerini belirtti.

Türk bankalarının gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerine göre gelecek 12 ay için tahminlere göre F/K üzerinde yüzde 28 iskontolu işlem gördüklerini belirten Credit Suisse, bunu risk/getiri profilini yansıttığını ifade etti.

Türk bankalarının kısa vadeli görünümünün, güçlü kâr ivmesi, iddiasız değerlemeler ve ekonomiyi canlandırmak için atılan parasal ve düzenleyici adımların etkisiyle, olumlu olduğunu belirten Credit Suisse, daha fazla negatif iç veya dış şok öngörmediklerini de vurguladı.

Haberin Devamı

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ancak 2017 yılının zorlu olacağını belirten Credit Suisse, iş dünyası ve tüketici güveninde iyileşme olmadıkça ekonomik büyüme görünümü için risklerin aşağı yönlü olduğuna inandıklarını da ifade etti.

Akbank, Halkbank, İşbankası ve TSKB için 'endeks üzeri getiri' tavsiyesini sürdüren Credits Suisse, Garanti Bankası, Vakıfbank ve YKB için tavsiyelerini de 'endeks altı getiri' olarak korudu. Ancak Credit Suisse, takip ettiği Türk bankaları için hedef fiyatları, kâr tahminlerindeki revizyona bağlı olarak ortalama yüzde 7 indirdi.

Hedef fiyatlar yapılan değişiklikler sonrasında ortalama yüzde 9 getiri potansiyeline işaret ediyorlar.

 

Hisse Başarıyla eklendi