Turizmi Ruslar kurtardı

08.07.2003 - 09:27 | Son Güncelleme :


Türkiye`ye özellikle Antalya`ya gelen turistlerde ağırlığı Ruslar almaya başladı. Diler Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Pektaş, başta Almanya olmak üzere Avrupa`da yaşanan ekonomik krizin bu bölgelerden gelen turist sayısını azalttığını, ancak Doğu Bloku ülkelerinden gelen turist sayısının ise tam tersine arttığını söyledi. Bir turistik oteller zinciri kurmayı amaçlayan Diler Holding`in ilk kuruluşu olan Cornelia De Lux Resort`un açılışının 1. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Pektaş şunları söyledi:

`Başta Almanya olmak üzere Avrupa`da yaşanan ekonomik kriz bu bölgelerden gelen turist sayısını azalttı. Ancak Doğulu ülkelerinden gelen turist sayısı tam tersine arttı. Ruslar Türk turizminin kurtarıcısı oldu. Örneğin bizde doluluk oranı yüzde 95 ve

bunda Ruslar`ın payı yüzde 50`lere ulaştı.` İlk yatırımlarının Bodrum`da olması için plan yaptıklarını ve yabancı bir ortakla anlaştıklarını belirten Pektaş, bürokrasiden ve sık sık karar değişikliklerinden de yakındı. Pektaş, `Yabancı ortakla aldığımız bölge bir gecede SİT alanına çevrildi. Yabancılara bunu anlatmak mümkün değil. Dava açtık. Bölge 2. derece SİT`e dönüştürüldü. Önümüzdeki yıl orada bir otel inşa etmeyi düşünüyoruz` dedi.


 

Hisse Başarıyla eklendi