Türban ilk görev

20.09.2007 - 09:28 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti

https://i.bigpara.com/i/55big/

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban sorununun çözülmesi <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/erdogan456.jpg" align="right" vspace="5">gerektiğini belirterek, Yükseköğrenim hakkı, bir kızın giydiklerinden dolayı kısıtlanamaz.

MİLLİYET

Batılı toplumlarda böyle bir sorun yok, ancak Türkiye`de bir sorun var ve siyaset yapanların ilk görevinin bu sorunu çözmek olduğuna inanıyorum dedi.

Ankara`da bir grup yabancı gazeteciye konuşan Erdoğan`ın açıklamasını, İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Erdoğan`dan türban yasağına son çağrısı başlığıyla verdi.

FT`nin Türkiye muhabiri Vincent Boland`ın haberine göre Erdoğan, yeni anayasanın bir parçası olarak türban yasağının kaldırılmasının gerektiğini belirterek, Türkiye`nin türban sorununu çözmesi gerektiğini vurguladı.
Anayasa değişikliklerinin ülkenin laik ve demokratik temellerini güçlendireceğini vurgulayan Erdoğan, devlet üniversitelerindeki türban yasağı nedeniyle bazı kızlara yükseköğrenim yapma izni verilmemesinin haksızlık olduğunu söyledi.

`Siyasi bir konu`

Konuyu, göz ardı edilmeyecek siyasi bir konu olarak değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

Yükseköğrenim hakkı, bir kızın giydiklerinden dolayı kısıtlanamaz. Batılı toplumlarda böyle bir sorun yok, ancak Türkiye`de bir sorun var ve siyaset yapanların ilk görevinin bu sorunu çözmek olduğuna inanıyorum.

Erdoğan, türban yasağının kaldırılmasının, Türkiye`de her türlü siyasi ve sosyal görüşteki tüm Türklerin paylaştığı tam sivil bir anayasa getirme hedefinin bir parçası olduğunu belirtti.

1960 ve 1980 anayasalarının darbelerin ardından askerlerce hazırlandığını kaydeden Erdoğan, Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan devleti sağlayacak ve koruyacak bir anayasa istiyoruz dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Müslüman demokrat diye anılmasını dinin istismarı olarak gördüğünü, muhafazakâr demokrat olarak nitelemeyi daha uygun bulduğunu kaydetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi