Turan Usta, ikinci tesisi kuruyor

07.03.2014 - 09:53 | Son Güncelleme :

Turan Usta, 32 yıllık tecrübesini 1 buçuk milyon TL’lik yeni yatırımıyla pekiştirmeye hazırlanıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/pide22.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/pide350.jpg">Turan Usta, 32 yıllık tecrübesini 1 buçuk milyon TL’lik yeni yatırımıyla pekiştirmeye hazırlanıyor.

Bafra pidesinin coğrafi işaret almasında payı bulunan Turan Usta, 32 yıllık tecrübesini 1 buçuk milyon TL’lik yeni yatırımıyla pekiştirmeye hazırlanıyor. Samsun’un Bafra ilçesinde ilk olarak 13 yaşında bir ekmek fırınında çırak olarak işe başlayan Turan Usta’yı bugün neredeyse tüm Türkiye tanıyor.

Bafra Pidesi’nin 2009 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret alarak tescillenmesinde Turan Usta’nın payı olduğu biliniyor. Uzun yıllar çalıştıktan sonra 6 yıl önce Bafra’da kendi adını taşıdığı “Turan Usta” işletmesini açan ve burada 17 kişilik ekibiyle Bafra Pidesi’ni Türkiye’ye tanıtan Turan Özkülünk, şimdi ikinci büyük yatırımı ile bu lezzetin bilinirliğini artırmayı hedefliyor. “Ben hamuru elime aldığım günden bu yana sanat yapıyorum” diyerek mesleğine duyduğu saygı ve sevgiyi anlatan Turan Özkülünk, yeni yatımını Samsun’un merkezine 20, Bafra’ya ise 30 kilometre uzaklıktaki Dereköy’de hayata geçirecek. 1 buçuk milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren Turan Usta’nın bin 500 metrekare alan üzerine kurulacağı tesis Karadeniz’in en büyüğü olması planlanıyor. 400 kişi kapasiteli işletmede 26 personelin çalışacağını belirten Özkülünk, haziran ayında faaliyete geçirmeyi planladıkları işletmede talebe göre istihdamın artacağını belirtti.

“Ben 32 yıldır bu işi yapıyorum” ifadelerini kullanan Özkülünk, “Bugüne kadar maddi beklenti olmaksızın her zaman aynı tadı müşteriye sunmak için çalıştım. Kullandığımız malzemeyi hiçbir zaman değiştirmedik. Yetiştirdiğimiz personeli de hiçbir zaman değiştirmedik. Bizim için müşteri memnuniyeti her zaman önemli unsurlar arasında oldu. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bafra’daki Turan Usta işletmemizdeki personelimize çok sayıda farklı alanda eğitim veriyoruz. Hiçbir zaman kendimizi sıradan bir esnaf olarak görmedik. Biz her zaman kurumsal düşünen ve bunu müşterilerine yansıtan bir işletme olduk. Çünkü biz, bu işi ne kadar iyi yaparsak, bize o kadar getirisi olacağını biliyorduk” değerlendirmesini yaptı.

 

Hisse Başarıyla eklendi