Tüpraş Tataristan`dan petrol alacak

03.07.2003 - 15:49 | Son Güncelleme :

Tüpraş, İran Milli Petrol Şirketi ve Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti`nin ham petrol üreticisi şirketle alım anlaşmaları yaptı


Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (Tüpraş), İran Milli Petrol Şirketi ve Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti`nin ham petrol üreticisi şirketle alım anlaşmaları yaptı.

Tüpraş`tan Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, şirketin ham petrol ihtiyacının karşılanması için 1 Temmuz`da Tahran`da İran Milli Petrol Şirketi olan NIOC ile bir anlaşma imzalandı.

Anlaşma uyarınca, 1 Ağustos 2003 ile 31 Temmuz 2004 dönemini kapsayan bir yıllık sürede 6 milyon ton heavy/light, lavan blend, lahregan ve forozan cinsi ham petrol alımı gerçekleştirilecek.

Tüpraş ayrıca Tataristan Cumhuriyeti`nin ham petrol üreticisi JCS Tatneft`in yetkili kıldığı Efremov Kautschuk GmbH firmasıyla da bu yıl sonuna kadar CFR bazlı 500 bin ton Russian Export Blend (Usal) cinsi ham petrol alımı için anlaşma imzaladı. Anlaşmada yer alan 500 bin tonluk miktar, karşılıklı anlaşma ile 1 milyon tona kadar artırılabilecek. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi