Tunaboylu Öne Çıktı

18.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Sermaye Piyasası Kurulu`nda (SPK) Muhsin Mengütürk ve ekibinin görev süresinin 13 Ekim`de bitmesiyle birlikte gözler olası adayların üzerine çevrildi.

Meclis Başkanı`nın belirlenmesinin ardından hükümetin bu hafta içinde SPK üyelerini ataması bekleniyor. Bu arada adaylar arasında Merkez Bankası Başkan yardımcılarından Aydın Esen ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu son günlerde ön plana çıkmış görünüyor.

Kulislerde Tunaboylu`nun arkasında Recep Önal`ın olduğu ve özellikle bu görevin başına getirilmesini istediği konuşulurken, bürokratların tercihi ise daha önce de SPK`de görev yapan Aydın Esen`in ön plana çıktığı kaydediliyor. Kurul içinde Tunaboylu`nun başkanlığına büyük ihtimal gözü ile bakılırken, Önal`ın Tunaboylu`ya verdiği desteğin bunda etkili olduğu söyleniyor.

Öte yandan görev süresi dolmadan ÇEAŞ, Kepez ve Kombassan soruşturmalarını tamamlayarak suç duyurusunda bulunan Muhsin Mengütürk`ün yeni döneme devrettiği en önemli dosya ise GSM-1800 ihalesi sırasında borsada ortaya çıkan manipülasyon iddaları ile ilgili yürütülen soruşturma. GSM-1800 ihalesine gireceğini 10 gün önceden duyurarak bir bankanın kağıtlarını önce fırlatan daha sonra ise ihale günü boşaltan bir grubun bu amaçla Almanya`da da üç bankayı kullandığı yönünde bilgi edinen SPK, soruşturmanın Türkiye bacağını tamamladı.Bu arada SPK`nın manipülasyonla suçlanan kişilerin telefon kayıtlarını Telekom`dan istediği öğrenildi. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi