Tüm çalışanlar bunu bekliyor!

29.05.2017 - 08:43 | Son Güncelleme :

Müezzinoğlu, "Kıdem tazminatı konusunu bugün hükümete sunacağız ardından sendika ve işveren önerileriyle meclise getireceğiz" açıklamasında bulundu.

https://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_muezzinoglu_650.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatı konusunu bugün hükümete sunacaklarını, daha sonra sendikalar ve işverenlerin önerilerine göre son şekliyle meclise getireceklerini belirtti.

Müezzinoğlu Pazar günü Kanal 7'de yer alan açıklamalarında "Yolun başındayız... Yolun sonuna geldik diyemeyiz" sözleriyle nitelendirdiği kıdem tazminatı konusunda şöyle konuştu:

"Yarın hükümetimize sunacağız... sonra araziye sahaya çıkacağız. Burada sendikalarımız var, burada işverenlerimiz var, bu paydaşlarımızın görüşlerini de alacağız... son şekliyle meclise gitmeye gayret edeceğiz, onun için henüz başındayız diyorum."

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Kıdem tazminatına ilişkin bir fon oluşturulacağını belirten Müezzinoğlu, fonun dört ana amacının olacağını belirterek bunları hak, güvence, şeffaflık ve sürdürülebilirlik olarak tanımladı.

"Bütün çalışanların hakkını koruyabileceğimiz güçlü bir yapıyı kurmayı inşallah bu yıl başarabiliriz" diyen Müezzinoğlu "Hedefimiz önümüzdeki 2-3 ayın içinde bunu başarmak ama yıl sonunda da kalsak çok böyle ah çok geciktik demem" dedi.

Kurulacak fon sisteminde işverenin vergilerini, ay sonu primini ödediği gibi bir yapı planlandığını belirten Müezzinoğlu, "İşveren işçinin hakkını işçiyle ilgili bir yapıya ödeyecek, ay sonu bunun takibini de biz yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Fon ile ilgili yapıda sürdürülebilirliğe de dikkat çeken Müezzinoğlu, "Öyle bir fon olmalı ki 2 yıl sonra, 5 yıl sonra, 10 yıl sonra bu fon iflas etti noktasında olmamalı. Bütün bunları teknik heyetler, diğer bakanlıklarımızın, Hükümetin işte Hazine, Maliye, Ekonomi Bakanlığı bütün ilgili bakanlıkların teknik ekipleriyle çalışmaları tamamladık. Başbakan Yardımcımızın Başkanlığında siyasi ve teknik çalışmaları da tamamladık" dedi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi