`Tüm bankaların satılması doğru değil`

10.07.2007 - 09:01 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Bankacılık sektörünün çok hassas olduğuna dikkat çeken Derviş, <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kemaldervis2.jpg" align="right" vspace="5">Tüm bankaların yabancılar tarafından satın alınmasını doğru bulmuyorum dedi

AA

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, tüm bankaların yabancılar tarafından satın alınmasını doğru bulmadığını belirterek, Özellikle bir kriz anında, olumsuzluk anında çoğunluğunu Türk sermayesinin tuttuğu bir bankanın bulunması bence önemli dedi.
CNN Türk`te Taha Akyol`un sorularını yanıtlayan Derviş, bugünkü küresel ekonomide sermayenin alınıp satıldığına dikkat çekerek, Bu modelin içindeyseniz, `her şey Türk vatandaşlarının malı olsun` demek doğru değil dedi.

`Krizde çoğunluk önemli`

Derviş şöyle devam etti: Yabancı sermaye iş alanı yaratıyor, ihracata yol açıyor. Dolayısıyla bu yararlı bir sermaye. Ama bazı sektörlerde de biraz dikkatli olmakta fayda var. Mesela finans sektörü... Tüm bankaların yabancılar tarafından satın alınmasını doğru bulmuyorum. Gönül istiyor ki biraz da Türk sermayesi burada güçlü olarak kalsın. Çünkü bankacılık çok hassas bir sektör. Özellikle bir kriz anında, bir olumsuzluk anında çoğunluğunu Türk sermayesinin tuttuğu bankanın bulunması önemli.
Hiçbir toplumun finans sektörünün tümüyle yabancı sermayeye gitmesini kolay kolay kabul etmeyeceğini belirten Derviş, Bizim de kabul etmememiz gerekir. Ama bu noktaya gelmedik. Şu anda bir endişe duymamak gerekir. Yine de dikkatli olmakta yarar var dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi