Tukas Turgutlu Konservecilik A.s.`nin 31.12.1996 Tarihli Mali Tablolarina Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya C

07.03.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :


"1)Kisa vadeli banka kredilerinin artmasinin nedenleri; Sektorumuzun temel ozelliginden, yani uretim faaliyetleri yilin belli ve kisa bir doneminde gerceklestirilirken, pazarlama ve satis faaliyetlerinin ve buna bagli olarak nakit donuslerinin butun bir yila yayilmasindan oturu, basta pesin ve pesine yakin odemelerle gerceklestirilen hammadde alimlari, olmak uzere uretim girdileri firmalarimizi kisa zamanda yuksek duzeylere erisen yabanci kaynak kullanimina sevk etmekte, bunun sonucunda da finansman, sektorumuzun en onemli sorunu haline gelmektedir. Uretimimizin mevsimsel olmasi dolayisiyla Haziran ayinda baslayan yogun hammadde ve yardimci madde alimlarinin Ekim ayi sonuna kadar devam etmesi ve buyuk bolumunun pesin alinmasi dolayisiyla isletme sermayesi ihtiyacinin ust duzeylerde olmasi uretimin hizla yapilabilmesinin ve tamamlanmasinin temini geregi, yabanci kaynak kullanimini zorunlu kilmaktadir. Maliyetlerin enflasyona paralel artmasi, satis fiyatlarinin istenilen duzeyde olmamasi karliligi dusurmus, dolayisiyla kredilerin bir onceki yila gore artmasina neden olmustur. Mevsimsel uretim nedeniyle krediler yil sonlarinda ust duzeylere cikmaktadir. Kisa vadeli krediler bir onceki yila gore %88.25 artis kaydederken aktif toplam icindeki artis orani %7.83 oranindadir.
2)Kar marjinin dusme nedenleri, satislarimiz miktar olarak 1995 yilina gore artis kaydetmesine ragmen, satis fiyatlarindaki durgunluk ve yogun rekabet sonucu yapilan iskontolar net satislarinin ve kar marjinin dusmesine neden olmustur. Kg. bazinda ortalama satis fiyatimiz 1995 yilinda bir onceki yila gore %83 artarken 1996 yilinda bu oran %47`de kalmistir.
3)Diger Faaliyetlerden Gider ve Zararlar Toplam Tutari 70.870 milyon TL.
4)Alicilar Hesabinin Dokumu Toplam tutari 374.785 milyon tL
Alacaklar Senetleri Hesabinin dokumu Toplam tutari 112.235 milyon TL`dir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi