TÜBİTAK`tan yeni destek

29.04.2014 - 10:53 | Son Güncelleme :

TÜBİTAK`tan Girişimcilere ve Kobilere özel yeni destek

https://i.bigpara.com/i/55big/kobi_24 (1).jpg

<ımg style="HEIGHT: 161px; WIDTH: 265px" hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kobi_24 (1).jpg" width="648" align="right" height="365">TÜBİTAK`ın yeni destek programı girişimciler ve KOBİ’lere özel olarak başlıyor. TÜBİTAK, fikir üreten bireysel girişimcilerin büyük firmalarla buluşma fırsatı yakalamasını sağlayacak.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

TÜBİTAK, 1512-B Programından yararlanmak isteyen girişimcilere destek olmak için 19 firmayla protokol imzaladı. Bu program kapsamında Avea; makineler arası iletişim teknolojileri, Borusan Holding; biyogaz, Comodo Yazılım; siber güvenlik ve kullanıcı itibar analizi, General Elektrik; enerji kullanımının takibi, Intel; gömülü sistem yazılımları, Kordsa; lastikler için özel yapıştırıcı geliştirilmesi, Türk Telekom ise bulut bilişim konularında çağrı ortağı seçildi.

TÜBİTAK’ın iş fikri olan girişimciye büyük firmalarla işbirliği fırsatı sunan 1512-B çağrısına değinen Bakan Işık, halihazırda uygulanan 1512 Programı ile tekno-girişimcilere iş fikirlerinin ticarileşmesi için eğitim, iş rehberi ve 100 bin lira sermaye desteği verildiğini kaydetti. Hürriyet`in haberine göre; Işık, “1512-B Programı’yla da destek verdiğimiz girişimcileri büyük firmalarla buluşturacağız. Çağrıya çıkarken, TÜBİTAK`la ortak hareket eden büyük firmaların Ar-Ge ihtiyaçlarına uygun çözümler de geliştirmiş olacağız. Böylece genç girişimcilerimiz de yapacakları işbirlikleri ile hem önemli destekler alacak hem de pazarda kalma şanslarını artırmış olacaklar. Program, aynı zamanda reel sektörün TÜBİTAK`a da güvendiğinin de önemli bir göstergesi. dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

TÜBİTAK’ın 1514 Girişim Sermayesi Programı ile de KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanması amaçlanıyor.

1514 kodlu TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı, ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi, ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme ve üretme potansiyeli bulunan KOBİ ölçeğindeki şirketlerin çekirdek veya başlangıç aşamalarındaki finansman ihtiyaçlarının, girişim sermayesi fonları aracılığıyla karşılanması amacıyla başlatılmıştır.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Destekleme Programı ile ülkemizde teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ’lere sermaye sağlayacak yeni fonların kurulmasına ve bu fonları yönetecek Fon Yöneticilerinin teşvik edilerek girişim sermayesi ekosistemin oluşturulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi