TT`de sabit ücret karmaşası bitti

21.02.2008 - 09:09 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349ytlbozukpara.jpg

Türk Telekom (TT), dün yaptığı açıklamayla, şirketin uyguladığı <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/telefon.jpg" align="right" vspace="5">sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen Beykoz Hakem Heyeti kararının, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurdu.

MİLLİYET

Hakem heyetinin kararının ardından yurt genelinde sabit ücretin geri iadesi için başvurular artmıştı.

TT`nin açıklamasında, mahkemenin bu kararıyla, Türk Telekomun haklılığı ve uygulamasının hukuka uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğu ifade edildi. Türk Telekom daha önce de, Yargıtay`ın konuyla ilgili bu yönde bir karar aldığını açıklamıştı.

Dün yapılan açıklamada, Daha önce de aynı konuda farklı mahkemeler birçok benzer karara imza atmıştı. Böylece telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı hiçbir yanının olmadığı anlaşılmış oldu denildi.

Maddi zarar oluştu

Türk Telekom olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğunu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiğini, müşterilerimizi doğru şekilde bilgilendirmek ve korumak adına, gerekçeleri ile birlikte birçok defa açıkladığımız halde bazı çevreler, aksine yönlendirmelerine devam etmiştir denilen açıklama şöyle devam etti:

Maalesef, söz konusu yönlendirmeler, mahkeme masrafları nedeniyle ilgili müşterilerimizin daha fazla maddi zarara uğramasına sebep olmuştur. Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının mahkemece iptali ile artık şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz.

 

Hisse Başarıyla eklendi