Trump'ın kritik konuşmasından ne bekleniyor?

27.02.2017 - 09:31 | Son Güncelleme :

ABD hazine bakanı, "Trump vergi indirimi planlarını açıklayacak, sosyal güvenlik harcamalarına dokunmayacak" şeklinde açıklama yaptı.

https://i.bigpara.com/i/55big/trump_64.jpg

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk bütçe teklifinde sosyal güvenlik harcamalarında kesinti yapılmayacağını ve Trump'ın yarınki konuşmasında vergileri düşürme vaatlerinin bazı ayrıntılarını açıklayacağını söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Mnuchin, dün yayımlanan söyleşisinde, Trump'ın Salı gecesi Kongre'ye yapacağı konuşmada orta sınıfa vergilerin indirilmesi, vergi sisteminin basitleştirilmesi, ABD'li şirketlerin rekabet gücünü artırmak için daha az vergi alınması ve ABD'de üretimi özendirici mevzuat değişiklikleri içeren geniş kapsamlı vergi politikasının ipuçlarını vereceğini belirtti.

ABD'de yayımlanan Fox News Channel'a konuşan Mnuchin, önceliğinin vergi reformunda olduğunu ve bütçe tasarısının sosyal güvenlik harcamalarında kesinti öngörmediğini belirtti.

Haberin Devamı

Mnuchin, "Şu anda dokunmayacağız. O nedenle bu bütçenin bir parçası olarak düşünmeyin... Diğer taraflara yöneliyoruz, bizim için önemli olan kısımlara. Başkan'ın önceliği de o taraf" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi