Trump ilk konuşmasını yaptı !

01.03.2017 - 07:52 | Son Güncelleme :

ABD Başkanı Trump, Kongre ortak oturumunda yaptığı ilk konuşmada "Ekonomi ekibim vergi oranını düşürecek bir reform hazırlıyor" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/trump_64.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığının ilk yılında izleyeceği politikalar hakkında Kongre'ye hitaben yaptığı konuşmada önceki göçmen karşıtı sert ifadelerine kıyasla daha yumuşak bir dil kullanarak göçmen reformuna açık olduğunu belirtti.

Tartışmalı politikaları nedeniyle ayrıştırıcı bir başkan olarak görülen Trump, yaptığı konuşmada ABD'nin iç meselelerine odaklanmak istediğini belirtti. Vergi reformu, 1 trilyon dolarlık altyapı hamlesi ve önceki başkan Barack Obama'nın sosyal güvenlik yasasını gözden geçirerek ABD ekonomisini güçlendireceğini belirti.

Trump orta sınıflar için "devasa vergi indirimi" başlatmak ve şirketlerden alınan vergileri azaltmak istediğini söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

##$HABER_1437264$##

Haberin Devamı

Görevdeki ilk ayı Müslüman yedi ülkeye getirdiği geçici seyahat yasağının yarattığı kargaşanın gölgesinde geçen Trump, ülkeyi etkin yönetebileceği konusunda şüphe yaratan bu karışık dönemi geride bıraktığına işaret eden ifadeler kullandı.

Ulusal birlik çağrısında bulunan ve daha ölçülü bir dil kullanan Trump, Demokrat Parti ve basına yönelik saldırgan ifadeler de kullanmadı.

Demokrat Parti senatörlerinden Tom Carper, "Her kim bu konuşmayı yazdıysa, (Trump'ın) göreve başlama konuşmasını yazmamış olsa gerek. O 'karanlık' bir konuşmaydı, bu biraz daha moral vericiydi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Trump, konuşmasının bir kısmını dış politikaya ayırarak, NATO'ya olan desteğini dile getirdi fakat müttefiklerin savunma için daha fazla ödeme yapmalarında ısrar etti.

Rusya ile ilişkileri iyileştirme çabalarının olası bir göstergesi olarak Trump, "ABD yeni dostlar bulup, çıkarların kesiştiği yerlerde yeni ortaklıklar kurmak istiyor" dedi.

Savunmaya büyük bir bütçe ayıracak olan Trump, "Uyum ve istikrar istiyoruz, savaş ve anlaşmazlık değil" dedi.

ABD'nin göç sisteminin düşük kalifiye elemanları kabul etmekten ziyade ihtiyaç temelli olması gerektiğini söyleyen Trump, Kongre'deki Cumhuriyetçi ve Demokrat görevlilerin birbirleriyle anlaşma istekleri olması durumunda kapsamlı bir göç planının mümkün olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Orta sınıfa "devasa vergi indirimi" getireceğini söyleyen Trump, şirket vergilerini de azaltacağını belirtti. Fakat konunun detaylarına girmeyen Trump, ihracatı destekleyecek kritik gümrük vergisi konusunda ise yorum yapmadı.

Trump'ın açıklamalarında detay bulunmadı fakat ilk defa vergi kredileri ve sağlık sigortacılarına desteği kamuoyu önünde yaptığı bir konuşmada destekleme sinyalleri verdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi