TRLİBOR 2 Ocak`ta uygulamada

14.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bankalar Birliği tarafından oluşturulan Çalışma Grubu`nun hazırladığı TRLİBOR için belli bir dönem test uygulamasına gidilecek.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından başlatılan TRLİBOR 2 Ocak 2001 tarihinden itibaren hayata geçiyor. 6 ekim günü bankalarla toplanan TRLİBOR Çalışma Grubu toplantısında alınan karar , 20 Ekim`de Bankalar Birliği yönetim kuruluna sunulacak. Çalışma Grubu`nun raporuna göre TRLİBOR yönetim kurulunda onandıktan sonra bir süre test uygulaması yapılacak.

Uzun bir süredir konuşulan piyasanın işareti olarak kabul edilecek olan TRLİBOR `un takvimi netleşti. TRLİBOR Çalışma Grubu`nun ilk toplantı Demirbank, Finansbank ve Dış Ticaret Bankası dışındaki tüm üyelerin katılımı ile yapıldı. Çalışma Grubu Başkanlığı`na Koçbank`ın getirildiği toplantıda, Para Piyasaları Çalışma Grubu`nun hazırladığı ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu`na sunulan İşlem Esasları ile İdare ve Tahkim Kurulu Çalışma Esasları değerlendirildi.

Toplantıda çalışma takviminin ilk ayağı olarak 20 Ekim`de alınan kararları yönetim kuruluna sunmak gösterilirken, rapor yönetim kurulunca onaylandıktan sonra bir süre de test döneminden geçeceği kaydedildi. 2 Ocak 2001 tarihinde uygulamanın başlaması planlanırken, bankaların hemen hepsinin yer almak istediği kaydedildi.


HERGÜN YAYINLANACAK;

Birlik Yönetimine sunulacak rapora göre fiksing hergün data verici kurumların TR LİBOR adlı sayfalarında yerel saatle 11.15`te yayınlanacak ve nakit para takasına dayalı piyasa faiz oranları üzerinden ve nakit para piyasaları kuralları dahilinde yapılacak. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi